Amerikkalaisten pituus?

Amerikkalaisten pituus?

Miten yhdysvaltalaisten pituus on jakautunut, missä on pisimmät ihmiset ja missä lyhyimmät? Mietin, että laskeeko jonkin alueen pituus koko usalaisten keskipituutta, kun se on ilmeisesti aika lyhyt verrattuna useimpiin länsimaihin?

Vastaus

Osavaltioittain, tai muuten alueittain tilastoitua keskipituutta vastaaja ei onnistunut löytämään.  Anthropometric reference data for children and adults: United States, 2007–2010 -tutkimus on selvittänyt väestön ominaisuuksia, painoa, pituutta jne. monin taulukoin. Sivun 15 taulukoissa on eritelty keskipituuksia ikäryhmittäin. Ikäryhmän edustajat on vielä jaoteltu etnisen taustan mukaan. Esimerkiksi 20-29 vuotiaiden miesten keskipituudet: white 177,4 cm, black 176,4 cm. Omina sarakkeinaan ovat lisäksi hispanic 171,1 cm ja mexican american 170,5 cm.

Myös naisten tilastoissa (s. 13) kaksi jälkimmäistä ryhmää edustavat ryhmässään lyhimpiä. Latinot, kuten tätä väestöryhmää heikäläisittäin vähän ylimalkaisesti kutsutaan, edustavat Yhdysvaltain väestöstä 17% osuutta, eli n. 54 miljoonaa. Tämä lienee ainakin yksi tekijä joka laskee keskipituutta. Maa on muutenkin tietysti aina ollut melkoinen kansojen sulatusuuni.

Kommentit (0)

Vastauksesi