Amerikkalaisen mainarin elämää kuvaavan sävelmän SIXTEEN TONS lyriikassa on maininta NUMBER NINE COAL. Mitä se tarkoittaa?

Amerikkalaisen mainarin elämää kuvaavan sävelmän SIXTEEN TONS lyriikassa on maininta NUMBER NINE COAL. Mitä se tarkoittaa?

Kokoa, laatua vai mitä?

Vastaus

Merle Travisin säveltämä ja sanoittama Sixteen Tons julkaistiin alunperin tekijänsä versiona vuonna 1947, mutta kappaleesta tuli jättihitti vuonna 1955 Tennessee Ernie Fordin versiona. Merle Travis oli kotoisin Kentuckyn hiilikaivosalueelta, ja hän käsitteli sanoituksissaan nimenomaan mainareiden elämää. 'Number nine coal' termin alkuperästä on käyty verkossa tiivistä keskustelua. Geologit numeroivat hiiliesiintymät niiden syvyyden mukaisesti, niin että mitä suurempi numero oli sitä korkeammalla maaperässä esiintymä sijaitsi. Travis viittaa laulussaan Illinoisin hiilialueeseen kuuluneeseen esiintymään Kentucky No. 9. Todennäköisesti kyseistä hiiltä kaivettiin suhteellisen syvältä maan alta, eli työskentely kyseisessä kaivoksessa ei ollut helppoa.


Merle Travisin albumi "Folk Songs of The Hills" (1947).

Lähteet:
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100814121150AANpJKc
http://ask.metafilter.com/119140/16-Tons-of-Number-9-Coal
http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=317767
http://en.wikipedia.org/wiki/Merle_Travis

Kommentit (1)
Tällainen vanha rahjus ei nyt oikein hoksaa, että onko se 9 sitten suuri vai pieni luku ... Tällainen vanha rahjus ei nyt oikein hoksaa, että onko se 9 sitten suuri vai pieni luku ja mikä numero mahtaisi olla avolouhoksella? Avolouhoshan on melko "korkealla maaperässä".
2.4.2015 13:48 Kaino Kysyjä 2325

Vastauksesi