Älylaitteiden säteily

Älylaitteiden säteily

Säteileekö älypuhelin enemmän vai vähemmän kun käytetään kuulokkeita? Entäpä ipad jos sillä kuuntelee musiikkia. Onko säteilyaltistus isompi vai pienempi? Mitä on sanottava bluetoothista?

2 vastausta

Jokin aika sitten täällä vastattiin kysymykseen: "Onko kännyköiden ja muiden kuten tablettien tai sylimikrojen säteily erilaista? Tai vaarallista? Vähentääkö hands free todellisuudessa altistusta (metallijohtohan saattaa toimia antennina). Aiheesta löytyy heikosti tutkimuksia mutta mielipiteitä kyllä tuutin täydeltä. Uskaltaako näitä laitteita käyttääkään esim sylissä?"

Kuten silloinen kysyjä toteaa, aiheesta löytyy erityisesti mielipiteitä. Tutkimuksiakin on tehty, mutta matkapuhelimien osalta yli 15 vuoden käytön terveysvaikutuksista ei ole saatavilla tietoa. Edellinen vastauksemme on varsin kattava ja kuten siitäkin käy ilmi, ratkaisevampaa on itse laitteen pitäminen kehossa kiinni sen ollessa käytössä. Matkapuhelin altistaa eniten, kun siihen puhutaan huonossa kentässä ja puhelin on korvalla. Handsfree-laitteiden on todettu vähentävän altistumista. Yleisimmät Bluetooth-laitteet ovat hyvin pienitehoisia. Matkapuhelinten langattomissa handsfree-laitteissa on lyhyen kantaman lähetin ja niiden aiheuttama altistuminen on enimmillään prosentin osia altistumisrajoista. Sama koskee muun muassa tietokoneiden langattomia hiiriä.

Kommentit (0)
13.09.201816:13
21728
48

Toisaalta handsfree tekee mahdolliseksi sen, että puhelinlaite radiolähettimineen pannaan taskuun joka on hyvin lähellä munasarjoja tai kiveksiä...

Kommentit (0)

Vastauksesi