Aloin tässä L-koodia katselleena miettiä, että jos nainen kokee olevansa mies...

Aloin tässä L-koodia katselleena miettiä, että jos nainen kokee olevansa mies...

Aloin tässä L-koodia katselleena miettiä, että jos nainen kokee olevansa mies, niin onko hänellä silloin naisen vai miehen tunne-elämä? Pystyykö tälläinen ihminen tuntemaan rakkautta? Koska kai kyky tuntea rakkautta on geeneissä ja hänellä on naisen geenit, mutta toisaalta, jos hän kokee olevansa mies, niin onko hänen tunne-elämänsä yhtä rajoittunutta kuin miehillä?

Vastaus

Ensinnäkään en miehenä allekirjoita väitettäsi miesten tunne-elämän rajoittuneisuudesta. Älä antaudu stereotypioiden vietäväksi!

Ihmisen kyky tuntea rakkautta ei ole riippuvaista siitä, onko hän biologisten tai kulttuuristen määritelmien mukaan mies, nainen tai jotain muuta.

Sukupuolen määritteleminen ei ole niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Transtukipisteen sivuilla kirjoitetaan mm. näin:

Yleinen olettamus sukupuolesta on, että kaikki ihmiset voidaan yksiselitteisesti jakaa jompaankumpaan sukupuoliryhmään (miehiksi tai naisiksi). Kahden erilaisen sukupuolen olemassaolon ja alkuperän ajatellaan perustuvan biologiaan.

Biologiassa sukupuoliominaisuuksina nähdään perimä (miehen tai naisen sukupuolikromosomit tai jokin niiden yhdistelmä), sukurauhaset (munasarjat, kivekset, molemmat tai ei kummatkaan), sukuelinten rakenne (penis, klitoris, kohtu, emätin, kivekset, munasarjat, eturauhanen, rakkularauhaset), hormonitoiminta (sukupuolihormonien määrä ja vaikutus) ja suvunjatkamiskyky (munasolujen tai siittiöiden tuottamiskyky).

Ihmiset eivät kuitenkaan jakaudu biologisilta ominaisuuksiltaan selkeästi kahteen sukupuoleen. Samalla ihmisellä voi olla osa sukupuoliominaisuuksista "miehisiä" ja osa "naisellisia". Esimerkiksi kymmenellä prosentilla väestöstä on jotkin muut sukupuolikromosomit kuin XX tai XY, esimerkiksi XXY tms. Tätä ei aina pysty päättelemään ulkoisista sukupuolipiirteistä.

Sukupuolisuuden ilmauksena pidettyjen ruumiillisten ominaisuuksien suhteen ihmiset eivät myöskään jakaudu yksiselitteisesti kahteen ryhmään - esimerkiksi joillakin miehillä on suuremmat rinnat tai leveämpi lantio kuin monilla naisilla tai joillakin naisilla kasvaa viikset tai heillä on hyvin "miehiset" kasvonpiirteet jne. Kaikkia sukupuolihormoneita - testosteronia, estrogeenia ja progesteronia - erittyy sekä miehillä että naisilla.

http://www.transtukipiste.fi/sukupuoli/ttp0203.php

Vastauksena ensimmäiseen kysymykseesi voisi olla, että hahmolla on sellainen tunne-elämä kuin hänellä on. Tai ehkä tässä tapauksessa, sellainen kuin sarjan käsikirjoittajat haluavat. Hänessä - niin kuin meissä kaikissa - on sekä "miehisiä" että "naisellisia" piirteitä, ja ne muodostavat persoonamme ja tunne-elämämme.

Kommentit (0)

Vastauksesi