Alle 18-vuotias ja yli 65-vuotias ei tarvitse valtion kalastuskorttia, mutta ...

Alle 18-vuotias ja yli 65-vuotias ei tarvitse valtion kalastuskorttia, mutta ...

Alle 18-vuotias ja yli 65-vuotias ei tarvitse valtion kalastuskorttia, mutta mm. uistinta ja verkkoja varten hän tarvitsee vesialueeen omistajan luvan, eikö vain? Eilen oli kova väittely siitä, että valtion vesialueilla esim. Espoon vesillä pitää olla valtion kalasturkortti myös alle 18-vuotiailla ja yli 65 vuotiailla verkkoja ja uistinta varten. Voiko asia olla näin? Sovelletaanko eri vesialueisiin erilaisia sääntöjä? AinakinHämeessä järvien kalastuskuntien luvat riittävät, verkoissa verkonmerkit ja virvelin heittolupa.

Vastaus

Yleisellä vesialueilla meressä kotitarve- ja virkistyskalastus on vapaata. Valtion yleisillä vesialueilla 18-64 vuotiaatkaan eivät tarvitse viehekalastuslupaa. Valtion kalastuksenhoito maksu riittää kalastamaan kotitarpeisiin monella vavalla ja jopa verkoilla. Eli alle 18 ja 65 täyttäneet eivät tarvitse yleisillä vesialueilla minkäänlaisia lupia. Yleisen vesialueen rajat on merkitty niin sanottuihin peruskarttalehtiin.

Alle 18 vuotiaat ja 65 täyttäneet voivat pääsääntöisesti kalastaa kaikkialla Suomessa, paitsi kalastuskieltoalueella, yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä ilman erillisiä lupia. Joillakin vesialueilla vaaditaan erillinen kalastuslupamaksu, joka täytyy maksaa iästä riippumatta.
Muuhun kalastukseen, kuten verkko-, katiska-, nuotta- ja troolikalastukseen tarvitaan aina, iästä riippumatta, vesialueen omistajan lupa. Sama koskee myös ravustusta. Poikkeuksena yleinen vesialue meressä, jossa kotitarve- ja virkistyskalastus on vapaata.
http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/kalastus_riista_porot/vapaa_ajankalas...
http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/kalastus_riista_porot/vapaa_ajankalas...

Kommentit (0)

Vastauksesi