Aku Ankan nutun väri

Aku Ankan nutun väri

Aku Ankka piti ennen aina sini-keltaista vaatetta. Nykyisin se on lähes aina musta-keltainen. Koska uusi väritys tuli?

Vastaus

Aku Ankka -lehden kotisivuilla mainitaan, että Akun Ankan paita on musta, paidassa on keltaiset napit, kaulus ja hihansuut. Kualassaan Akulla on punainen rusetti ja päässään sinimusta merimieslakki. Akun juhla-asu on sininen paita. Akulla voi siis nykyisinkin olla yllään joko musta tai sininen paita.

En löytänyt tarkempia tietoja siitä, olisiko Akulla aikoinaan ollut aina sininen asu. Käytössäni ei ollut kattavaa kokoelmaa Aku Ankoista; kokoelmissamme olevat 1940-luvun Aku Ankat ovat mustavalkoisia, joten paita on aina musta. 1950-luvun Aku Ankkoja löytyi myös värillisinä: vuosikerran 1954 näköispainoksessa Akun pusero oli musta, paitsi kansikuvissa. Vuoden 1955 näköispainoksen kannessa ja lehdissä olevissa mainoksissa Akulla on sininen pusero, mutta sarjakuvissa musta. Lisäksi Tupu, Hupu ja lupu Karjapaimenina sarjakuvassa Akulla on musta pusero, jossa hihansuut ja kaulus ovat sinisiä. 1960-  ja 1970-luvulla ilmestyneiden sarjojen näköispainosten kansissa Akulla näyttäisi olevan sininen pusero ja selaamissani sarjoissa musta.

Aku Ankan ulkonäkö ja vaatetus ovatkin vuosien varrella vaihdellut.

Kommentit (1)
Kyllähän tuo sininen asu ainakin tällaisen viime vuosituhannella akkareita lukeneen sil... Kyllähän tuo sininen asu ainakin tällaisen viime vuosituhannella akkareita lukeneen silmiin tutummalta näyttää. https://www.google.com/search?q=aku+ankka&safe=off&client=firefox-a&hs=EKr&rls=org.mozilla:en-GB:official&channel=nts&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=uW_LVPPyMKj7ywP6r4HYAw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=978
30.1.2015 13:52 Hessu Höpö 6732

Vastauksesi