Ajokortti vs henkilökortti vuonna 2019?

Ajokortti vs henkilökortti vuonna 2019?

Luin,että 1.1.2019 ei ajokortti kelpaa enää tunnistusdokumentiksi noudettaessa henkilökorttia. Kelpaako muovinen pankkikortin kokoinen ajokortti enää tunnistusvälineeksi mihinkään jatkossa? Täytynee hakea henkilökortti ja vaikkapa valtakirjalla haetuttaa,jos ei kerran ajokortti enää kelpaa dokumentiksi?

3 vastausta

Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus, mutta kotimainen (tai EU) ajokortti hyväksytään vielä henkilöllisyystodistukseksi ainakin kirjastossa ja kaupan alalla. Ainakin toistaiseksi myös pankit hyväksyvät sen henkilöllisyystodistuksena. 

Kommentit (1)
Passini todistaa henkilötietojeni lisäksi myös sen, että tiettyyn päivään asti minu... Passini todistaa henkilötietojeni lisäksi myös sen, että tiettyyn päivään asti minulla on oikeus ylittää Suomen raja. Henkilöllisyydessäni ei tuona päivänä muutu mikään. Miksihän sekä Alkon että Nordean ohjeissa edellytetään passin voimassaoloa?
17.12.2018 12:11 Mauri Komsi 1318
15.12.201807:02
19421
47

Ajokortti ei kelpaa 2019 alkaen enää tunnistusvälineeksi silloin kun haetaan elektronista tunnistusvälinettä, kuten esimerkiksi mobiilivarmennetta, pankkitunnuksia tai henkilökorttia (jossa on mikrosiru). Tämä lakimuutos ei määrää mitään siitä missä muissa tilanteissa ajokortti kelpaa. Ravintolat yms. liikkeet voivat edelleen itse päättää siitä mitä tunnistusvälineitä ne hyväksyvät. Lakimuutos koskee vain elektronisten tunnistusvälineiden hankkimista.

Pankin ohjeet näyttävät hämmentäviltä, koska pankit joutuu selkeyden vuoksi kieltämään ajokortin kaikissa henkilöllisyyden todistamista vaativissa tilanteissa, vaikka kyse ei aina olisikaan pankkitunnusten hankkimisesta. Vastaavasti puhelinoperaattori joutuu vaatimaan henkilökortin tai passin aina kun haet uuden SIM-kortin, vaikka et ikinä käyttäisikään SIM-korttiin upotettua mobiilivarmennetta. Tämä jäykistelyongelma on vain niillä organisaatioila, jotka myöntävät sähköisiä tunnistusvälineitä.

Kommentit (0)
15.12.201820:55
2437
37

Ja kun hankkii henkilökortin ja haluaa sen toimitettavaksi matkahuollon kautta niin pitää olla henkilökortti että voi saada sen henkilökortin matkahuollosta! Tai passi.

Kommentit (0)

Vastauksesi