Ajokortin mitätöiminen

Ajokortin mitätöiminen

Henkilö on saanut Trafilta kehotuksen toimittaa lääkärintodistus ajokortin uusimista varten. Miten menetellään, jos henkilö haluaakin perua kortin kokonaan iän, sairauden tms. perusteella.

2 vastausta

Ajokortista voi luopua oma-aloitteisesti. Silloin kun ajokorttiasiat hoidettiin poliisin palvelupisteissä, luopumisilmoituksen saattoi tehdä tiskillä kaavakkeen täyttämällä. Nykyäänhän, 1.1.2016 alkaen ajokorttien ja muiden tieliikenteeseen liittyvien henkilölupien myöntämistä koskeva toimivalta on siirtynyt Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Asiointipaikkoina toimivat Ajovarma Oy:n toimipisteet. Luettelo toimipaikoista löytyy Ajovarman sivuilta. Ajokortista luopuminenkin hoitunee näissä paikoissa, varmimmin ajanvarauksella. Lisätietoa saa Ajovarman asiakaspalvelusta.

Kommentit (0)
22.02.201616:51
4806
67

Käsittääkseni ajokorttia ei ole mikään pakko uusia,eikä siitä tarvitse mihinkään ilmoittaa.Kortti menee vain ns.vanhaksi jos sitä ei uusi.Tämä on vain minun mielipiteeni eikä perustu mihinkään tietolähteeseen.

Kommentit (1)
Ajokorttia ei ole pakko uusia. Oletan että kysyjä tietääkin tämän ja halusi nimenoma... Ajokorttia ei ole pakko uusia. Oletan että kysyjä tietääkin tämän ja halusi nimenomaan selvittää millainen prosessi on kortin omatoiminen peruuttaminen. Oma-aloitteinen kortista luopuminen on harvinaista, mutta uutisen mukaan muutamia luopumisia tapahtuu vuosittain. t. alkuperäinen vastaaja.
22.2.2016 17:26 Helsingin kaupunginkirjasto 0

Vastauksesi