Ajattelin opiskella teoreettista fysiikkaa pääaineena ja sivuaineeksi ajattelin...

Ajattelin opiskella teoreettista fysiikkaa pääaineena ja sivuaineeksi ajattelin...

Ajattelin opiskella teoreettista fysiikkaa pääaineena ja sivuaineeksi ajattelin ottaa ainakin fysiikkaa ja matematiikkaa, ehkä vähän tietojenkäsittelytiedettä. Missä minun kannattaisi opiskella, eli missä teoreettisen fysiikan opetus olisi kaikkein parasta? Entä mitkä olisivat todennäköisiä tulevaisuuden työpaikkojani näillä ainevalinnoilla? Entä kannattaisiko työllisyyden kannalta valita joitakin muita aineita?

Vastaus

Olettaisin että Suomessa teoreettista fysiikkaa kannattaisi opiskella Helsingin yliopistossa. Laitos kuuluu Helsingin yliopiston tekemän tutkimuksen kansainvälisen arvioinnin mukaan 10 prosentin parhaimmistoon alansa laitosten joukossa Euroopassa. Todennäköinen työpaikkasi riippuu täysin siitä, mistä itse olet kiinnostunut, voisit suuntautua esimerkiksi opettajaksi tai tutkijaksi.

Sivuaineopinnot matematiikassa ovat erittäin hyvä ajatus, koska tarvitset vahvaa matemaatista ymmärtämistä ja laskemisrutiinia mikäli aiot tehdä perustutkimusta teoreettisessa fysiikassa. Tähtitiede ja tietojenkäsittelytiede ovat hyviä sivuainevalintoja samoin geofysiikka, meteorologia,tilastotiede ja biotieteet, riippuen, kuten sanottua, ammatillisesta mielenkiinnostasi.

Henkilökohtaisesti suosittelen sinulle myös teoreettisen filosofian sivuaineopintoja. Filosofian opiskelussa opetellaan loogisen päättelyn, käsiteanalyysin ja tieteellisen argumentaation taitoja jotka ovat välttämättömiä tulevalle tutkijalle. Kosmologia, ontologia metafysiikka ja fysiikan filosofia ovat puolestaan olennaisen tärkeitä oppiaineita mikäli haluat ymmärtää jotakin kaiken olevan perimmäisestä luonteesta ja maailmankaikkeudessa vallitsevista suhteista.

Lähteitä:

http://www.opetus.physics.helsinki.fi/oppiaineet/teoreettinen.html

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ontologia

http://www.helsinki.fi/teoreettinenfilosofia/

http://www.physics.helsinki.fi/tutkimus/get/

http://www.physics.utu.fi/tutkimus/tahtitiede/

Kommentit (0)

Vastauksesi