Ajattelin muurata pihalle grillin.

Ajattelin muurata pihalle grillin.

Ajattelin muurata pihalle grillin. Luin jostain että tulenkestävän muurauslaastin (joka näyttäisi olevan melko arvokasta) sijaan voisi käyttää tavallista sementtiä ja tehdä saumat betonista. Ratkaisu olisi halvempi mutta kuitenkin kestäisi kestäisi kuumuuden. Osaatteko kertoa pitääkö paikkansa?

Vastaus

Jos suunnittelet isompaa grilliä, ns. kesäkeittiötä, sinun varmaan kannattaa käyttää tulitiiliä ja tulilaastia. Tulitiilillä vuoraus ja tulilaasti ovat toki varma valinta grillin teossa muutenkin mutta kyllä ihan hyvä grilli tulee käyttämällä säänkestävää punatiiltä ja tavallista muurilaastia.
Halvimmillaan pääsee tietysti silloin, kun vain latoo säänkestäviä punatiiliä päällekkäin. Tarvikkeet (ehjät tiilet) voi sitten halutessaan käyttää myöhemmin muuratun grillin tekoon.

Kustannuksia tulee lisäksi esim. arinasta, tuhka-astiasta ja grilliritilästä.

Tärkeää on suojata grilli hyvin talvenajaksi, jottei se pääse imemään liikaa kosteutta. Muutenkin on hyvä ajatus suojata grilli silloin kun sitä ei käytä esim. ”peltikatolla”, mikä menee grillin ulkoreunojen yli.

Perustuksen teko on tärkeä grillin kestävyydelle ja myös paloturvallisuuden vuoksi.
Sora ja betonilaatat ovat hyviä perustuksen pohjaksi.

Rakennustietokeskuksesta kannattaisi ehkä myös kysyä neuvoja, yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.rakennustieto.fi/

Tässä vielä muutamia linkkejä grillin tekoon:
Tee itse sivuilla
http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/Suorakanava/verkkolehti/teeseitse/2...

Rakentaja.fi sivulla löytyy hyviä ohjeita
http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/Suorakanava/verkkolehti/teeseitse/2...

Kommentit (0)

Vastauksesi