Ajankohtainen kakkonen -ohjelman tunnuksena on ollut 70-luvulta (?) lähtien...

Ajankohtainen kakkonen -ohjelman tunnuksena on ollut 70-luvulta (?) lähtien...

Ajankohtainen kakkonen -ohjelman tunnuksena on ollut 70-luvulta (?) lähtien merenkulkututkan kuvaputkelta kuvaa. Aiemmin tunnuksen kuva oli yksinomaan tuo tutkakuva. Nyttemin kuvaa on vähän visualisoitu kovalla kädellä, mutta tutkakuva on silti nähtävissä http://areena.yle.fi/video/1573430
Kysymys: miltä Suomen alueelta ja alukselta tuo tutkakuva on?
Olen kuullut että kyseessä olisi jonkin jäänmurtajan tutka.

Vastaus

Yleisradiosta kerrottiin Ajankohtaisen kakkosen tunnuskuvasta ja sen vaiheista seuraavaa. Tunnuskuvaa on uusittu vuosien kuluessa ja sitä varten on kuvattu uusi tutkakuva kolmeen kertaan formaatin muuttuessa.

Ensimmäinen, mustavalkoinen kuva on kuvattu sota-aluksella Upinniemen edustalla 60-luvun lopussa. Kuvassa näkyy alueen pikkusaaria. Sota-aluksen nimestä ei kuitenkaan ole enää tarkempaa tietoa.

Toinen tutkakuva on kuvattu Aitolahden tutka-asemalla Teiskon lähellä. Tätä kuvaa käytettiin 70-luvun puolivälissä, kun Ajankohtaisen kakkosen tunnus tehtiin värillisenä. Tutkakuvaa on käsitelty, eikä siitä pysty tunnistamaan, mistä alueesta on kyse.

Kolmannen kerran Ajankohtaisen kakkosen tunnuksen kuva uusittiin 80 - 90-lukujen vaihteessa. Tuolloin kuvana käytettiin Pirkkalan lentokentän tutkan kuvaa.

Lähteet:

YLE / TV:n ajankohtaistoiminta

http://atuubi.yle.fi/ajankohtaisohjelmat_tvssa/ajankohtainen_kakkonen/aj...

Kommentit (0)

Vastauksesi