Äitini on saanut avioliiton aikana lapsen toisen miehen kanssa.

Äitini on saanut avioliiton aikana lapsen toisen miehen kanssa.

Äitini on saanut avioliiton aikana lapsen toisen miehen kanssa. Lapsi on syntynyt ja annettu adoptoitavaksi 60-luvulla. Mikä on tilanne isäni kuollessa? Onko lapsella oikeus perintöön isäni jälkeen?

Vastaus

Adoptiolapsen perintöoikeudesta on kysytty meiltä ennenkin. Löydät aikaisemmat vastaukset seuraavasti. Avaa ensin IGS-arkiston hakusivu. Se on seuraavassa osoitteessa: http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx Sivulla on hakusanaruutu, johon voit kirjoittaa sanat adoptio ja perintö. Kun sitten teet haun, saat tulokseksi kolme vastausta, joista kaksi liittyy kysymääsi asiaan.

Sinun kuvaamaasi tapausta monimutkaistaa adoptoidun lapsen oikeudellinen asema – onko hän oikeudellisesti isäsi lapsi vai onko isyys kumottu. Valtion säädöstietopankista osoitteesta http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1975/19750700 löydät isyyslain. Isyyslaissa käsitellään mm. isyyden kumoamista.

Tässä sinulle pohjaa pohdinnalle. Mutta toisten vastaajien tavoin totean, että monimutkaisissa perintöasioissa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.

Kommentit (0)

Vastauksesi