Aina välillä tulee ostettua avokado, jonka hedelmälihassa on kummallisia...

Aina välillä tulee ostettua avokado, jonka hedelmälihassa on kummallisia...

Aina välillä tulee ostettua avokado, jonka hedelmälihassa on kummallisia pitkittäisiä säikeitä, vähän kuin ompelulankoja. Välllä taas hedelmäliha on tasaisen kermaista vailla mitään ylimääräistä. Viimeksi kun ostin Hass-lajikkeen ready-to-eat avokadon, siinä oli näitä säikeitä. Onkohan ne tulosta esim. kypsymisprosessista, vai onko niitä vain tietyissä lajikkeissa tms.? Olisi mukava tietää miten löytäisi avokadoja joissa säikeitä ei ole, niitä kun ei ole kovin mukava syödä.

Vastaus

Avokadossa on paljon terveellistä kuitua, jota havaitsemasi säikeet ovat todennäköisesti olleet. Itse olen yleensä löytänyt säikeiden tapaisia hyvin kypsistä hedelmistä, jolloin ne erottuvat muusta hedelmälihasta tummempina. Valitettavasti en löytänyt tietoa siitä, onko niitä jossain lajikkeissa muita vähemmän.

http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Pehmenev%C3%A4+pallukka/1135255933692
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=5
http://aww.ninemsn.com.au/dietandhealth/qanda/790622/the-fat-on-avocados

Kommentit (0)

Vastauksesi