Aiheuttaako närästys hengitysvaikeuksia?

Aiheuttaako närästys hengitysvaikeuksia?

2 vastausta

Lääketieteellisissä kysymyksissä kannattaa kääntyä terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen. Kysy.fi-vastaajilla ei ole lääketieteen asiantuntemusta.

Duodecimin Terveyskirjastossa närästyksestä kerrotaan mm. Närästys on polttava tunne rintalastan takana. Useimmiten polte tuntuu rintalastan alaosan tienoilla, mutta se voi tuntua myös ylempänä. Joskus nieluun tuntuu nousevan hapanta. Hoitoon pitää hakeutua, jos

  • närästystä esiintyy useita kertoja viikossa pitkiä aikoja
  • närästyksen ja rintalastan takaisen polttelun lisäksi ilmenee muunlaisia kipuja vatsan tai rinnan alueella
  • ilmaantuu muita merkittäviä oireita, esimerkiksi oksenteluja, nielemisvaivoja tai laihtumista.

Äkillinen rintalastan alaosassa tuntuva huomattava kipu uutena oireena on syy hakeutua heti hoitoon, sillä joskus sepelvaltimotauti ja sydäninfarkti oireilevat tällä tavalla.

Kommentit (0)
07.06.201809:26
19408
69

Minulleon terveyskeskuslääkäri sanonut että närästys voi joskus tuntua pelkkänä yskänä. En aluksi oikein ymmärtänyt miten,mutta kun lopulta aloitin happolääkityksen,niin yskän lisäksi hävisi myös nenn tukkoisuus jota olin uullut allergian aiheuttamaksi. Ja samaan oirestoon onkuulunut myös merkillisiä hengitystä lievästi häiritseviä tuntemuksia; pahin oire on, että etikkaisen salaatin syöminen aiheuttaa järkyttävän yskäkohtauksen. Niin että yllä närästys voi vaikuttaa hengitykseenkin.

Kommentit (0)

Vastauksesi