30 vuotta on mennyt, enkä osaa vastata näihin enkä ole kehdannut...

30 vuotta on mennyt, enkä osaa vastata näihin enkä ole kehdannut...

30 vuotta on mennyt, enkä osaa vastata näihin enkä ole kehdannut kysyäkään.
Osaatteko te vastata :) ?

1. Voiko vanhempi laitattaa parivuotiaalle muksulle
tatuoinnin niin halutessaan? Entä 10- vuotiaalle tämän niin halutessaan ja vanhempien tai
huoltajan luvalla? Entä lävistyksen?

2. Masturboivatko eläimet? Hyönteiset?

3. Jos sormi tai varvas lähtee irti ja sitä pitää tarpeeksi kauan kiinni irtoamispisteeseen,
niin kasvaako se takaisin?

4. Ortodoksinen kirkko suhtautuu teorian mukaan ymmärtääkseni kielteisesti aborttiin.
Miten asia on käytnnössä ortodoksien kesken? Tekevätkö ortodoksit abortteja siinä missä
luterilaiset?

5. Näkevätkö eläimet värit ja valot samalla tavalla kuin ihminen?

6. Miksi apinan silmistä näkyy "sielun peili" mutta koiran ei? Miksi apinaa silmiin katsottaessa tuntuu että niiden takana on paljon älyllistä elämää?

Näin ikkään.
Kiitos etukäteen:)

Vastaus

1.

Tatuointiliikkeiden www-sivuilla sanotaan tatuointien ikärajaksi 18-vuotta. Joidenkin liikkeiden sivuilla mainitaan, että poikkeuksia tästä yleiskäytännöstä voidaan joissakin tapauksissa tehdä huoltajan luvalla, mutta tarkoin harkiten,
eli parivuotiaalle tai edes kymmenvuotiaalle lapselle tuskin tatuointia tehtäisiin. Lävistysten ikäraja vaihtelee liikekohtaisesti, toisissa peruslävistyksiin vaaditaan 15 vuoden ikä, toisissa 16 vuoden ikä, toiset ovat tiukempia ja vaativat 18 vuoden iän, tai ainakin vanhempien kirjallisen suostumuksen. Tavalliset, perinteiset korvanreiät ovatkin sitten vähän eri juttu ja niitä tapaa usein ihan pikkulapsillakin.

http://www.flipsidetattoo.com/4
http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4vistys
http://skink.fi/?page_id=10
http://www.artlinetattoo.com/tietoa.html#Minka_ikaisena_voin_ottaa_lavis...

2.

Ainakin kaikki uroskoiran omistajat ovat varmastikin törmänneet siihen että koira saattaa toisinaan astua tyynyä tai vaikka omistajansa säärtä tms narttukoiran puutteessaan. Vaikea sanoa mitä koiran mielessä tällöin liikkuu, ajatteleeko se itse masturboivansa, mutta ihmisen silmissähän puuha vaikuttaa juuri siltä. Hyönteisten autoerotiikasta Igs-toimitus ei löytänyt tietoa.

3.

Tällaisessa tilanteessa tarvitaan kyllä ehdottomasti lääkäriä ja tikkejä!

4.

Kyllä, ortodoksinen kirkko suhtautuu aborttiin kielteisesti. Tilastotietoja maailman kaikkien ortodoksien aborttiluvuista on mahdotonta löytää, mutta jotakin osviittaa kertonee se, että esimerkiksi nykyisellä Venäjällä on korkeat aborttiluvut, vaikka ortodoksisuus on Venäjän suurin uskonto.

http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2003/2003-08-19/ajankohtaista/matka
http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2002/2002-12-10/ajankohtaista/orto

5.

Eivät. Eläinten värinäöstä on kyselty vastauspalvelustamme aikaisemminkin ja näin siihen on vastattu: ”Vain harvat eläimet havaitsevat värejä, ja vielä harvemmat näkevät kaikki värit. Eläinten silmä rekisteröi nimittäin vain niitä valon aaltopituuksia, jotka ovat sille tarpeellisia. Niinpä eläinten värinäkö kertookin paljon niiden elintavoista.” Koko vastauksen voit lukea arkistostamme: http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Kissael%C3%A4imet

6.

Ehkäpä selitys piilee siinä, että apina on lähisukulaisemme, ihminenhän kuuluu myös ihmisapinoiden heimoon, kuten simpanssit, orangit ja gorillat. Esimerkiksi ihmisen ja kahden simpanssilajin geneettisten ohjelmien ero on hyvin pieni, vain parin prosentin luokkaa. Näin ollen ei ole ollenkaan ihme, jos apinaa silmiin katsellessaan tulee kuvaamasi kaltainen tunne!

Jared, Diamond: Kolmas simpanssi. Ihmiseläimen evoluutio ja tulevaisuus (Terra Cognita, 2007)http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihminen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisapinat

Kommentit (0)

Vastauksesi