30-40-luvun kauniit brittinaiset

30-40-luvun kauniit brittinaiset

Makuja on monia, mutta olen huomannut BBC:n yms. brittisarjoja katsoessani, että sarjoissa noin 30-40-luvun naiset jostain kumman syystä miellyttävät erityisesti miehistä silmääni. Yhteistä noilla näyttäisi olevan melko lyhyet, ehkä hieman kiharat hiukset ja punaiset maalatut huulet. Onko tuon ajan naisten muodilla tai "ulkoasulla" joku tietty nimityskin tai tyylisuunta , vai olenko vain omituinen ja ainoa joka heistä pitää? ;-)

Vastaus

Miellyttävät he vastaajankin silmää. Tyyli, meikit ja kampaukset ovat naisellisia. Toki televisiosarjojen ja elokuvien naishahmoissa on usein tiettyä galmouria, jota ei ehkä niin yleisesti tosielämän arkisissa oloissa pystytty ylläpitämään.

1920-luvun naisten tyylistä puhuttaessa käytetään joskus termejä "charleston-tyyli" tai "flapper-tytöt". Sen sijaan 30- ja 40-lukujen tyyleille ei tunnu löytyvän mitään tiettyjä laajalti käytettyjä nimityksiä. Vintage viittaa vanhoihin vaatteisiin ja esineisiin ja sanaa käytetään nykyään jonkin verran väljästi, kun viitataan menneiden vuosikymmenten, erityisesti 1920-80 -lukujen tyyleihin. Verkossa esiintyy esimerkiksi ilmauksia "vintage-henkinen" meikki ja kampaus.

Kommentit (0)

Vastauksesi