11.9.1907 klo.16.30 venäjän tsaari Nikolai 2:sen huvijahti s/s standard ajoi...

11.9.1907 klo.16.30 venäjän tsaari Nikolai 2:sen huvijahti s/s standard ajoi...

11.9.1907 klo.16.30 venäjän tsaari Nikolai 2:sen huvijahti s/s standard ajoi karille lähellä hankoa.
Onko tietoa tarkemmasta sijainnista missä tuo karille ajo tapahtui?
Kävisin paikan päällä katsomassa paikkaa kun tietaisi tarkan paikan.

Kiitos.

Vastaus

Kysymyksesi on mielenkiintoinen ja ajankohtainenkin, sillä 11.9. haaksirikosta tuli kuluneeksi 99 vuotta. Koska emme kuitenkaan itse pystyneet kaivamaan esiin kaipaamaasi tietoa, lähetimme kysymyksesi Museoviraston meriarkeologiseen yksikköön, josta saimme seuraavan todella perusteellisen vastauksen:

Haaksirikon paikkaa ei ole helppo päätellä, koska saarten nimet ovat muuttuneet ja vanhoissa lehtitiedoissa tuntuu olevan heittoja nimien ilmaisutavassa. Meillä ei ikävä kyllä ole antaa aivan varmaa vastausta kysymykseen haaksirikkopaikan tarkasta ja todellisesta sijainnista. Meriarkeologian yksikön ns. vedenalaislöytöjen arkistossa ei ole tietoa haaksirikkopaikasta, koska Standard ei jäänyt hylyksi haaksirikkopaikalle.

Meriarkeologian yksikön työmestari Pekka Paanasalo löysi Helsingin Sanomissa 13.9.1907 olleen uutisen Standardin karilleajo. Uutisessa sanotaan, että "paikka, missä karilleajo tapahtui on Klippingenistä Bromarviin ja Riilahteen johtavan reitin varrella. Keisarillinen laivasto oli ehtinyt vasemmalla puolen olevan Möön ja oikealla olevan Gräisärin saarien ohi ja erään Möön toisella puolen olevan pohjoisreimarin ohi ja päässyt Krianisärin eli, kuten sitä merikortissa kutsutaan, Grangrundin luo. Noin 100 syltä länteen siitä sattui karilleajo. Kari on keskellä väylää 18 jalan syvässä, mutta molemmin puolin sitä on veden syvyys noin 5 syltä." (18 jalan syvyys on noin 5,30 metriä, ja 5 syltä on noin 8,90 m.)

12.9.1907 Helsingin Sanomissa oli haaksirikkopaikka selostettu lyhyemmin:"Onnettomuus tapahtui Horsiön ja Krianisärin välillä. ---- Karilleajo tapahtui jonkun matkaa pohjoiseen Granskärin pohjoisreimarista, missä erikoiskortin mukaan pitäisi olla viiden sylen syvä vesi."

Haaksirikkoalue on Hankoniemen pohjoispuolella. Nykyisessä, vuonna 2003 painetussa merikartassa alueen saaria ovat suurehko Horsön, siitä etelään oleva muodoltaan kapea Hango Möön (1993 painetussa kartassa tämä on Medön) sekä näiden saarien itäpuolella oleva pieni Krialskär (1993 painetussa kartassa tämä on Granskär, samoin 1897 ja 1912 painetuissa merikartoissa) ja vielä pienempi Rågrundet (1993 painetussa merikartassa Gråskär). Näiden saarten läheisyydessä haaksirikko lienee tapahtunut.

Nykyisin väylä pohjoisen suuntaan kulkee Hangö Möön- saaren eteläpuolelta sekä Krialskärin ja Rågrundetin etelä- ja itäpuolelta. 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkupuolella Krialskärin ja Rågrundetin voi ohittaa myös pohjoispuolelta: toinen väylä haarautui Hangö Möön -saaren itäpuolella pohjoiskoillisen suuntaan, ohitti Rågrundetin ja Krialskärin pohjoispuolelta ja yhtyi sitten taas Riilahteen/pohjoiseen johtavaan väylään. Tällä
väyläosuudella oli myös kaksi meriviittaa. Tämä käy ilmi merikartoista vuosilta 1897 ja 1912, jotka ovat Suomen merimuseon karttakokoelmassa. On mahdollista, että haaksirikko tapahtui juuri tällä väyläosuudella, jota ei enää ole olemassa. Haaksirikon tapahtumapaikka olisi siis lähellä nykyisen merikartan Krialskär -saarta.

ss Standard ei törmännyt mihinkään näkyvissä olevaan kariin tai luotoon,vaan tuntematon kari oli väylällä veden pinnan alla näkymättömissä. Oletan, että lähimmäs haaksirikkopaikkaa pääsee menemällä Krialksärille. Tätä asiaa kannattaisi varmaankin vielä kysyä Hangon museosta. Kenties joku museon henkilökunnasta tai joku Hangon historiaan perehtynyt paikallishistorioitsija on selvittänyt tätä asiaa aivan tarkastikin.

Kommentit (0)

Vastauksesi