1. Sallitaanko poliisilla tatuointia? Jos sallitaan niin missä tatuoinnin tulee...

1. Sallitaanko poliisilla tatuointia? Jos sallitaan niin missä tatuoinnin tulee...

1. Sallitaanko poliisilla tatuointia? Jos sallitaan niin missä tatuoinnin tulee olla? 2. Sallitaanko miespuolisella poliisilla Suomessa pitkiä hiuksia?

Vastaus

Tampereen Poliisikoulusta kerrottiin, että tatuointeja saa olla, mutta on suositeltavaa, että tatuoinnit eivät näy. Poliisikoulun valinnoissa tatuointeihin, lävistyksiin tai miesten pitkiin hiuksiin ei kiinnitetä huomiota. Mitään selkeää sääntöä niiden kieltämiseen ei ole.

Poliisin virkapukuun liittyy yleinen siisteysmääritelmä. Se, miten siisteys määritellään, on poliisipiirin päällikön harkinnan mukaista.

Esimerkiksi kämmenien tai päänalueen tatuonnit voivat olla haitaksi työnhaussa. Käsivarsitatuoinnit saattavat myös haitata työntekoa, koska kesäisin käytetään paljon lyhythihaista virkapukua.

Miesten pitkät hiukset on sallittu, mutta tässä taas päästään siisteysmääritelmään. Jos poliisi käyttää virkapukua niin ovatko pitkät hiukset siistit. Voi myös kysyä ovatko pitkät hiukset turvalliset kyseisessä ammatissa.

Myös lävistykset liittyvät työturvallisuuteen. Niitäkään ei ole kielletty, mutta esimerkiksi kiorvakoruista saa helposti kiinni.

Lisää tietoa poliisista löydät osoitteesta
www.poliisikoulu.fi

Poliisikoulu
Vaajakatu 2
PL 123
33721 TAMPERE

Puh (03) 285 0111
Fax (03) 285 0297
palaute.poliisikoulu(a)pk.poliisi.fi

Kommentit (0)

Vastauksesi