1. Mikä kansakunta viettää kansallispäiväänsä 15. marraskuuta ?2.

1. Mikä kansakunta viettää kansallispäiväänsä 15. marraskuuta ?2.

1. Mikä kansakunta viettää kansallispäiväänsä 15. marraskuuta ?
2. Ja sitten isompi kysymys: miten käytännössä kaikki tiedot päätyvät hakupalveluihin? Siis kun Askolan kyläjuoksun lähtölistasta 4:n perheen taloyhtiön hallituksen jäsenistä kaikki löytyy. Isommat asiat täällä mummu ja pappa ymmärtää, mutta nämä nippelitiedot...tuskin siellä Intiassa joku näpyttelee. Miten tiedot koodataan tiettyjen avainsanojen alle?

Kyselee nimimerkki "Ei oikein muiltakaan kehtää kysyä kuin vanhalta ystävä igs:ltä"

Vastaus

"Vanha ystävä", ihan tuo mieltä lämmittää.

1) Marraskuun 15. päivä on Palestiinan itsenäisyyspäivä ja Brasiliassa Tasavallan julistamisen päivä. Palestiina ei ole YK:n jäsen, joten sen itsenäisyyspäivää ei ehkä sen vuoksi noteerata kovin laajasti. Brasilian kansallispäivä on syyskuun 7., sen kunniaksi kun maa julistautui itsenäiseksi v. 1822. Muita juhlia jotka osuvat tuolle päivälle on Itävallassa Pyhän Leopoldin päivä, Belgiassa Kuninkaan juhlapäivä, ja Japanissa 7-5-3-päivä. Ortodoksikirkon kalenterin mukaan alkaa paasto.

2) Internetin erilaiset hakukoneet toimivat automaattisesti, onneksi kenenkään ei tarvitse niihin näpytellä hakusanoja. Hakukone analysoi nettisivun, purkaa tekstin yksittäisiksi sanoiksi ja indeksoi ne. Eri hakukoneilla on erilaiset strategiat, miten indeksoidut sanat painottuvat, mutta automatisoitua työtä sekin on. Arkistostamme löytyy tästä syvällisempää selvitystä, käytä hakusanana hakukoneet.

http://en.wikipedia.org/wiki/November_15
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx

Kommentit (0)

Vastauksesi