1. Kumin paikkausvälineiden mukana tulee usein ohut kumpitutki. Mihin tätä...

1. Kumin paikkausvälineiden mukana tulee usein ohut kumpitutki. Mihin tätä...

1. Kumin paikkausvälineiden mukana tulee usein ohut kumpitutki. Mihin tätä tarvitaan?

2. Poltan tyhjät maitotölkit ja pahvit takassa. Kannattaako ne heittää tuleen silloin kun uunin pesä on polton aikana kuumimmillaan, jotenkin arkijärjellä tuntuisi että ne palaisivat silloin puhtaimmin. Onko tämä väärä käsitys.

Vastaus

Paikkarasioiden mukana tuleva pieni kumiputken pätkä on polkupyörän renkaan venttiilikumi. Vielä 70-luvulla muistan tämän tyyppisiä venttiileitä käytetyn. Nykypyörissä on erilaiset venttiilit, joten osa jää yleensä tarpeettomaksi.

Maitotölkit, kartonki ja pahvi ovat sinällään kierrätettävää materiaalia. Mikäli kuitenkin haluat polttaa ne, niin eri lähteiden mukaan olettamuksesi palamisen puhtaudesta kuumassa uunissa on oikea. Valion nettisivuilla todetaan maitotölkkien polttamisesta näin:
”Valio suosittelee aina ensisijaisesti kierrättämään pakkaukset, vasta toissijaisesti poltto. Polttotavoista parempi on laitospoltto eli energiajätekeräys. Maitotölkit voi polttaa kotona. Kotiuunissa poltettaessa pakkaus tai sen osa suositellaan lisättäväksi hyvin palavien puiden joukkoon. Jos tölkit haluaa polttaa kotona, tulee ottaa yhteyttä paikkakunnan ympäristösuojelusihteeriin. Ympäristönsuojelusihteeri kertoo, mikä on juuri kyseisen kunnan tilanne polton ja kierrätyksen suhteen. Eräät kunnat ovat paikallisesti kieltäneet pakkausjätteen ja muun jätteenpolton alueellaan. Tällöin siis myös maitotölkkien poltto kotona on kielletty".

http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Palaute/Usein_kysytyt_kysym...

http://www.tulisijat.info/tietoa/sivuti.htm#palaminen

http://www.asuntotieto.com/20000i_RAKENNUS_JA_REMONTTITIETO/22000i/22800...

Kommentit (0)

Vastauksesi