1 € ja 2 € rahojen mitat

1 € ja 2 € rahojen mitat

Mitkä ovat eurokolikoiden viralliset mitat: halkaisija, paksuus, paino? Ps. Onko niissä esim. hopeaa yhtään?

2 vastausta

Nämä tiedot löytyvät mm. Suomen pankin verkkosivuilta. 1 euron kolikon mitat ovat: läpimitta eli halkaisija 23,25 mm; paksuus 2,33 mm ja paino 7,50 g. 2 euron kolikon mitat puolestaan ovat: läpimitta 25,75 mm; paksuus 2,20 mm ja paino 8,50 g. Kumpikaan kolikko ei sisällä hopeaa, mutta uushopeaa kylläkin. Uushopea eli alpakka on kuparin, nikkelin ja joskus myös sinkin metalliseos, joka muistuttaa ulkonäöllisesti hopeaa.

Kommentit (0)
14.08.201411:24
20310
58

Suomen Pankin tiedot ovat tietenkin juuri näin - mutta joissakin maissa mitoissa lienee pieniä eroavuuksia esim. 1 e kolikon paksuudessa. Puuttumatta kolikon sisältämään metalliin oletan, että kyseessä on silloin kolikon kruunapuolen keskuskuvion hivenen muuta pintaa korkeampi kohta.

Perustelut: kahdessa eri asunto-osakeyhtiössä on euron kolikko tarttunut pesukoneen kolikkoautomaattiin. Kummassakaan tapauksessa en saanut rahaa pois, joten en voinut varmistaa, minkä maan kolikot olivat kyseessä, mutta luulen, että Ranskan. Voi tietysti olla kyse väärennetyistäkin rahoista, mutta epäilen, kannattaako euron kolikkoja väärentää, vaikka lienevätkin niin monissa paikoissa automaatteihin sopivia. Pelaan siis varman päälle: pyykille mennessäni tästä lähtien tarkistan, että mukana olevat kolikot ovat aina suomalaisia euroja.

Kommentit (0)

Vastauksesi