Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Julkaistu:
Aineistotyyppi:
Katsottu
840
Vastaukset
1
Pahoittelut vastauksen viivästymisestä!
Päättelemällä Missä on From -kirjan tiedoista ja tukeutumalla alla mainittuun verkkolähteeseen "Ponnahduslaudan" on täytynyt sijaita Maaselän alueella, jossa JR 5 vaikutti vuonna 1943.
Verkkolähde kertoo: "Tukikohta oli nimeltään Ponnahduslauta. Se sijaitsi pienellä kumpareella ja sieltä oli näin ollen hyvä näkyväisyys, mutta samalla se oli piiska-tykkien hyvä ampumakohde. Tukikohtaan näkyi hyvin Maaselän kylän hotelli..."
Nimitystä...12.10.2011 09:26Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1013
Vastaukset
1
Suomalainen SS-pataljoona kotiutettiin ja sen miehistö hajasijoitettiin Suomen armeijaan kesällä 1943. Ainakin yksi sen upseeri oli värväytynyt v. 1942 SS-joukkojen kouluttajaksi eikä siis tuolloin palannut Suomeen. Hän pysyi saksalaisten palveluksessa aina toukokuun alkuun 1945, jolloin hän oli Norjassa.
Varmoja tietoja syksyllä 1944 ja seuraavana talvena Saksan asevoimien palvelukseen hakeutuneiden suomalaisten vaiheista ei liene olemassa. Asia oli senlaatuinen, että asianomaiset eivät...30.8.2011 17:01Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1576
Vastaukset
1
Sisällissodan ensimmäiset kenttätuomioistuimet langettivat punaisille tuomioita, jotka vaihtelivat kuolemantuomioista vapautukseen. Valkoiset jakoivat punaiset vangit kolmeen eri luokkaan. Ensimmäiseen eli ammuttaviin kuuluivat johtajat, agitaattorit ja aseistetut venäläiset. Toiseen eli vangittaviin kuuluivat käytännössä kaikki kaartiin kuuluneet, jotka eivät olleet syyllistyneet esimerkiksi murhiin. Kolmannessa luokassa olivat vapautettavat.
Sotavankien määrä alkoi nousta ratkaisevasti...8.8.2011 09:39Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
749
Vastaukset
1
Kysymyksessä lienevät vuoden 1878 asevelvollisuuslain mukaan palvelukseen määrätyt. Tätä lakia noudatettiin vuoden 1881 alusta. Suomen sotaväen pääosan muodostivat sen jälkeen kahdeksan tarkk'ampujapataljoonaa. Sen sijaan Suomen kaartin perinteet olivat vanhempia, mutta uuden asevelvollisuuslain aikana sekin muodostettiin asevelvollisista, aikaisemmin värvätyistä. Suomen oman sotaväen kokoonpanoon kuului lisäksi rakuunarykmentti. Vuosisadan vaihteessa suomalaiset ja venäläiset ajautuivat...18.2.2011 18:57Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (4)