Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Aineistotyyppi:
Katsottu
17494
Vastaukset
2
1) Perusaineenvaihduntaan kuluu energiaa 1500 – 1800 kcal vuorokaudessa. Energian kulutukseen vaikuttavat perintötekijät ja paino. Oman energiankulutuksensa voi laskea esim. täältä: http://kalorilaskuri.fi/kalorikulutus
2) Ravinnon energiamäärä ratkaisee. Ei ole kuitenkaan samantekevää, mistä ravintoaineista ja missä suhteissa tarvitsemansa energiamäärän saa. Valitut ruoat vaikuttavat siihen, saako niistä pelkästään energiaa eli ”tyhjiä kaloreita” vai saako energian lisäksi elimistön...27.9.2011 16:15Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
919
Vastaukset
1
Kaalisoppadieetti on amerikkalaisen sairaalan kehittämä pikadieetti potilaille, jotka ovat menossa sydänleikkaukseen.
Kaalisoppadieetin teho perustuu keiton kasvisten puhdistavaan, nestettä poistavaan ja rasvaa polttavaan vaikutukseen. Oikein noudatettuna painon pitäisi pudota 5 – 8 kiloa viikon aikana. Dieettiä voi noudattaa, kunnes tuo 8 kg on saavutettu tai korkeintaan kolme viikkoa.
Jos haluaa jatkaa dieettiä pidempään, on aina kolmen viikon jälkeen pidettävä kahden viikon tauko....27.9.2011 00:06
Katsottu
224
Vastaukset
1
Hei,
tässä ruokavalio-ohjeita:
Valtion ravitsemusneuvottelukunta: Suomalaiset ravitsemussuositukset
http://wwwb.mmm.fi/ravitsemusneuvottelukunta/FIN11112005.pdf
Terveyskirjasto: Terveellinen ruoka
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_teos=dlk...4.1.2010 02:00Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
278
Vastaukset
1
Kivikauden dieetti perustuu ajatukseen, että ihminen on pohjimmaltaan lihansyöjä, ja maanviljelyn mukanaan tuoma ravitsemuksenmuutos on haitallinen terveydelle. Ajatuksen on jo 70-luvulla esittänyt Walter L. Voegtlin, hänen jälkeensä ajatusta on hyödynnetty useaan kertaan. Tällä vuosikymmenellä aiheesta on kirjoittanut kirjoja mm Philip J. Goscienski. Voisiko etsimäsi professori olla tuo jälkimmäinen?
http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_diet
http://www.curledup.com/stoneage.htm23.9.2009 16:09Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
155
Vastaukset
1
Huonosti sulavan ruoan määritelmät näyttävät vaihtelevan jonkin verran sen mukaan, minkäläinen pulma on ruokavaliorajoituksen taustalla. Jos syynä on vakavampi terveydellinen ongelma, kannattaa tarkempia ohjeita kysellä lääkäriltä.
http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/kotilaakari/artikkelit/maha-murisee-mika-neuvoksi
http://www.kuntolehti.com/main.php?id=176
http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_haku=seleeni...4.6.2009 22:49Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
359
Vastaukset
1
Hei!
Laihdutushan pohjaa periaatteelle "kuluta enemmän energiaa kuin saat". Eli jos et viitsi ryhtyä monimutkaisiin ruokavaliomuutoksiin, vaivattomin tapa laihtua on liikkua enemmän ja vähentää samalla ruoasta saatua kalorimäärää.
Hyviä perusneuvoja ovat kasvisten, hedelmien, viljojen ja kasviöljyjen suosiminen ja tyydyttyneiden rasvojen, kuten rasvaisten maitotuotteiden välttäminen. Syödä kannattaa melko usein mutta kevyesti, eli 4-5 ateriaa päivässä 3-4 tunnin välein. Näin aineenvaihdunta...1.6.2009 21:52Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
3902
Vastaukset
1
Marevan-hoidon tarkoituksena on ehkäistä veritulppien muodostumista. Marevan hidastaa veren hyytymistä estämällä K-vitamiinin toimintaa. K-vitamiinin saannin tulisi hoidon aikana olla mahdollisimman tasaista. Yleensä ottaen runsaimmin K-vitamiinia sisältävät elintarvikkeet ovat vihreitä kasviksia kuten esimerkiksi avokado, herneet, keräkaali, kiivihedelmä, lehtikaali, lehtisalaatti, nauris, oliiviöljy, parsakaali, persilja, pinaatti, pistaasipähkinät, ruohosipuli, ruusukaali, rypsiöljy,...23.7.2008 07:57Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
252
Vastaukset
1
Hei! Finnien perimmäistä syytä ei tunneta. Niiden esiintymiseen vaikuttavat perintötekijät, hormonitoiminta ja talirauhasten bakteerit sekä rauhasten sarveistuminen, tukkeutuminen ja tulehtuminen.
Tutkijat ovat eri mieltä ruoan osuudesta finnien syntymiseen. On joitakin tutkimustuloksia, joiden mukaan länsimaissa yleinen ruokavalio - runsaasti valkoista leipää, sokeria ja muuta epäterveellistä - lisää paitsi diabeteksen myös finnitaudin eli aknen todennäköisyyttä. Sokeri nostaa elimistön...15.7.2008 15:53Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1086
Vastaukset
1
Soijajuoma (puhekielessä soijamaito) on ehkä yleisimmin käytetty juoma maitoa korvatessa. Se valmistetaan vedestä ja soijapavuista, ja sitä voi käyttää maidon asemasta mihin tahansa ruokalajeihin ja leivontaan.
Monet soijamaidot (kuten myös kaura- ja riisimaidot) sisältävät lisättyä kalsiumia niin, että ne vastaavat lehmänmaidon kalsiumpitoisuutta. Ne sisältävät myös ainoastaan kasvirasvaa ja ovat kolesterolittomia.
Myös seesaminsiemen on hyvä kalsiuminlähde, siinä on itseasiassa...9.7.2008 19:36Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
686
Vastaukset
1
Energiapitoisia ja siten lihottavia ruoka-aineita ovat rasvat, valkuaisaineet ja hiilihydraatit. Vaikka rasvat lihottavatkin tehokkaimmin, kannattaa lisätä myös valkuaisaineiden ja hiilihydraattien määrää ruokavaliossa. Muutoinkin on hyvä kiinnittää huomiota ruokavalion monipuolisuuteen ja riittävään kasvisten määrään.
Terveellisiä runsaasti energiaa sisältäviä ruoka-aineita ovat mm. kasviöljyt, pähkinät, siemenet, pavut, liha, runsasrasvainen kala, juustot, viljatuotteet ja monet hedelmät ja...4.6.2008 14:09Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
382
Vastaukset
1
Apuuva! Jos kaikki suklaassa syöty rasva jää elimistöön, minä painan ainakin 500 kiloa! Pelkkää kovaa rasvaa!
Kolesterolin määrä, niin "pahan" eli LDL- kuin "hyvänkin" eli HDL-, muuttuu ravinnon ja liikunnan mukaan. Terveet elämäntavat pitävät kolesteroliarvot hyvinä.
Hyvää tietoa ja ohjeita kolesterolin käsittelyyn löytyy verkosta. Tässä muutama.
http://www.kolesteroli-info.fi/index.html
http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/kolesteroli/fi_FI/haittaa/
Asiasta on myös kirjoja, käytä...18.3.2008 21:16Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
627
Vastaukset
1
Ns. välttämättömiä rasvahappoja ovat omega-3-sarjaan kuuluva alfalinoleenihappo ja omega-6-sarjaan kuuluva linolihappo. Niitä on saatava ravinnosta eli esimerkiksi rypsiöljystä tai kasviöljypohjaisista margariineista. Alfalinoleenihaposta muodostuu elimistössä EPA:a ja DHA:ta, vaikkakin suuri osa hapettuu. 7-8 % muuntuu aktiiviseksi omega-3:ksi.
Kansanterveyslaitoksen ravitsemussuositusten mukaan yksittäinen elintarvike ei yleensä sinällään selvästi heikennä tai paranna ruokavalion...27.2.2008 19:06Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
408
Vastaukset
1
Hei! Tervekin ihminen saa nopeasti hiilihydraatteja sokeripitoisesta ravinnosta eli samoilla keinoilla, jotka neuvotaan diabeetikoille. Heillehän voi joskus käydä niin, että verensokeri laskee uhkaavan matalaksi, kun lääkityksen, ruokailun ja liikunnan tasapainottaminen ei onnistu. Terveellä ei ole niin kiire hiilihydraattien kanssa, että pitäisi turvautua suklaapatukkaan tai jäätelöpuikkoon. Lasillinen tuoremehua tai hedelmä on hyvä välipala. Äidit ovat usein oikeassa, niin myös tällä kertaa:...7.2.2008 19:46Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
542
Vastaukset
1
Verkosta löytyneiden tietojen mukaan laihduttamiseen liittyy kahdenlaisia muutoksia energiankulutuksessa. Kun on tiukalla dieetillä ja laihtuu, elimistö menee viikon, parin kuluessa "säästöliekille". Se tarkoittaa, että lepoenergiankulutus pienenee. Sen avulla ihminen on vuosituhansien ajan selvinnyt puuteaikojen yli. Energiankulutuksen pienenemisen määrä riippuu dieetin ankaruudesta. Hyvin tiukoilla dieeteillä se pienenee kymmenisen prosenttia eli 100–200 kcal:n verran. Tämä säästöliekillä...8.5.2007 14:01Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
761
Vastaukset
1
Ravitsemusterapeutti Merja Larjosto vastasi samankaltaiseen kysymykseen Kotilääkäri-lehden numerossa 1/2007. Hän kehottaa painonlisääjää syömään suhteellisen paljon perunaa, riisiä ja pastaa, ja vähentämään kasvisten osuutta. Rasvalla voi lisätä ruoka-annoksen energiapitoisuutta. Kannattaa suosia pehmeitä rasvoja. Salaattiin voi lorauttaa öljykastiketta ja ruoka-annokseen öljyä, pehmeää rasvaa sisältävää margariinia tai majoneesia. Margariinia leivälle levitettäessä ei kannata pihtailla. Maito...6.5.2007 23:01Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
381
Vastaukset
1
Japanilaiset todellakin ovat erittäin pitkäikäistä kansaa. Japanilaisten elinajanodote vuonna 2006 oli peräti 81,25 vuotta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Japan
http://www.jarc.net/aging/03oct/page2.shtml
http://www.poliklinikka.fi/terveysuutiset/...26.11.2006 13:18Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (16)