Tarkenna hakutulosta
Avainsanat:
Julkaistu:
Katsottu
52
Vastaukset
1
Jasmiiniriisin nimeen liittyy monia, toisistaan hieman poikkeavia näkemyksiä. Ilmeisesti virheellinen on käsitys siitä, että nimi liittyisi jasmiinin (kukan) tuoksuun. Yksi totuuspohjaltaan melko epätodennäköinen anekdootti on myös se, että jasmiiniriisiä ja jasmiinikasvia olisi viljelty joskus Aasiassa samoilla pelloilla ja niiden tuoksut olisivat sekoittuneet toisiinsa. Jasmiiniriisi on toki aromaattinen, mutta sen aromin sanotaan...13.2.2019 10:29Helsingin kaupunginkirjasto
Viime vuosien uutisoinnin mukaan sardiinia on ylikalastettu ja joillakin pyyntialueilla saalit ovat vähentyneet huomattavasti. Sardiineja kyllä myydään edelleen kaupoissa ja sardiini-ruokaohjeitakin löytyy runsaasti googlettamalla. Ehkä tällainen tölkkikala ei enää nykyisin ole ruoanlaitossa kovin suosittu aines.
Sardiiniannoksia on tarjoiltu aikonaan ravintoloissakin. Jukka Mannerkorpi muisteli vuonna 1995 Helsingin...12.2.2019 15:20Helsingin kaupunginkirjasto
Aihetta on pohdittu täällä ennenkin, tosin enemmän teehen liittyen: http://www.kysy.fi/kysymys/kumpi-on-haitallisempaa-hampaille-kahvi-vai-musta-tee
Tiedetään, että maidon kaseiiniproteiini ehkäisee tumman tanniinin kiinnittymistä hampaisiin. Maitokahvi värjää siis hampaita vähemmän, kuin ilman maitoa nautittu.
30.1.2019 11:44Helsingin kaupunginkirjasto
Laatikosta löytyvät sanat "Natural Thompsons" viittaavat Thompson - lajikkeen siemenettömiin viinirypäleisiin, joista tehdään auringossa kuivaamalla Kalifornian rusinoita. Laatikosta löytyvä 'California' tuntuu vahvistavan tämän teorian.
Yleensä, kun puhumme perinteisistä rusinoista, kyseessä ovat juurikin nämä tummat Thompson-rusinat.
Tuosta NAF-brändistä en löytänyt tietoa, mutta...30.1.2019 09:31Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
94
Vastaukset
1
Kyseinen logo oli käytössä 1894-1917 Baijerilaisella posliininvalmistajalla Jacob Zeidler & Company, lyhennettynä JZ & CO.
-Baijeri muutettu 21.1. Kiitos kommentoijalle!-
18.1.2019 12:35Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
74
Vastaukset
1
Olemme törmänneet samaan ongelmaan, ylikypsiin leivonnaisiin kauppojen itsepaistopisteillä. Kyseessä näyttäisi olevan osaamattomuus, eikä alkuperäisen valmistajan ohjetta mm. paistolämpötilasta noudateta niin tarkkaan. Halutaan sen sijaan olla kypsyydestä täysin varmoja paistamalla niitä hiukan liikaa.
15.1.2019 13:59Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
100
Vastaukset
1
Konjakin laatuluokitus on englanninkielinen koska etenkin kaupankäynnin alkuaikoina (1700-luku) britit olivat merkittävin asiakaskunta.
10.1.2019 12:35Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
65
Vastaukset
1
Rusinat ovat kuivattuja viinirypäleitä. Kalorimäärä ilmoitetaan tavallisesti 100 gramman annosta vastaavalle määrälle. Finelin mukaan rusinoilla tämä on 292 kcal (1 223 kJ) / 100 g. Tuoreilla viinirypäleillä vastaavasti 70 kcal (292 kJ) / 100 g. Se on luonnollista, sillä kuivattuja viinirypäleitä menee 100 grammaan paljon enemmän kuin tuoreita. Kuivatusvaiheessa rypäleistä poistuu runsaasti nestettä...5.1.2019 13:55Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (8)