Tarkenna hakutulosta
Julkaistu:
Aineistotyyppi:
Katsottu
588
Vastaukset
1
Koska kuplat ovat jo kaasumaisessa muodossa, niin niiden vapautuminen ei vaikuttane mitenkään. Mutta ilmeisesti limsan nesteeseen liuennutta kaasua (liuennut kaasu muodostaa uusia kuplia) myös haihtuu, jolloin sen olomuoto käsittääkseni muuttuu, eli se höyrystyy nesteestä kaasuksi. Kaasumaisena aineella on enemmän lämpöliikettä, jonka se ottaa mukaansa limsasta. Limsa siis periaatteessa jäähtyy. Tämä lämpö...27.1.2019 14:16Eero Tuominen
Katsottu
303
Vastaukset
1
Härskiintyminen on kemiallista pilaantumista. Rasvan härskiintyminen johtuu rasvahappojen hapettumisesta. Pilaantuessaan rasvahappo-osa irtoaa glyserolista. Pilaantumisen myötä muodostuu esim. lyhytketjuista voihappoa, joka aiheuttaa härskiintyneen rasvan pahan hajun.
21.6.2018 14:45Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (2)