Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Julkaistu:
Aineistotyyppi:
Katsottu
1043
Vastaukset
1
Viron pääkaupungissa Tallinnassa näyttää olevan kaksi Burger King -nimistä ravintolaa.
Lähde: Google Maps.
9.9.2020 18:40Petri Isoniemi
Katsottu
1175
Vastaukset
2
Ilman lähdekirjallisuutta, yleisen farmakologian tietojeni perusteella vain vastaan, että kysymys on aika vaikea, ellei mahdoton vastata. Nukahtamislääkkeitä voi olla erilaisia. Ihmiset voivat reagoida niihin ja varsinkin alkoholiin vaihtelevasti, joten rinnakkaisen skaalan laatiminen ei ole helppoa. Ainakin alkoholin nukuttava vaikutus riippuu paljon vireystilasta. Siitäkin, kuinka tottunut alkoholin käyttäjä on. Periaatteessa...21.8.2020 17:43Eero Tuominen
Katsottu
3931
Vastaukset
3
Luonnossa löytyy alkoholia lähes kaikkialta, mutta hyvin pieninä pitoisuuksina. Mitään tietoa tarkoista määristä en valitettavasti löytänyt. Marjoissa ja hedelmissä on hiilihydraatteja, jotka voivat käydä alkoholiksi sopivissa olosuhteissa. Finelin (elintarvikkeiden koostumustietopankki) mukaan yleisimmät marjat ja hedelmät eivät sisällä alkoholia (eivät ainakaan mitattavia määriä). Alkoholia esiintyy vähäisessä määrin myös ihmiselimistössä aineenvaihduntatuotteena.
Suomalaisesa kotikaljassa...10.11.2010 11:02Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
867
Vastaukset
2
Englanninlakritsi syntyi tarinan mukaan Leicesterissä (UK) vuonna 1899, kun myyntimies vahingossa sekoitti aiemmin erillisinä myydyt lajikkeet. Suomessa sen valmistuksen aloitti Hellas vuonna 1955.
Lontoo rae kuulostaa Chymoksen mainosmiesten vuonna 1957 keksimältä "vastaiskulta" Hellaksen suosittua Englanninlakritsia kohtaan, mitään erityistä tekemistä sillä ei ole Lontoon kansssa.
Amerikan pastilli on myöhempi samalla nimi...13.5.2020 13:02Köpi K
Kahvipavun rasva-aineita eli lipidejä. Tarkemmmin sanottuna diterpeenejä.
13.5.2020 08:00Köpi K
Katsottu
191
Vastaukset
1
Tyrnimarjan käytöstä on valitettavasti hyvin vähän kirjallisuutta. Toivottavasti näistä kirjoista löydät ohjeita tyrnin käytöstä.
Raija-Liisa Heinonen Tyrnikirja (1995)
Suomalaiset luonnonmarjat (tekijät Aki Moilanen, Heikki Haavisto ja Simo Moisio, 1999)
Anita Danielson: Terveyttä marjoista ja hedelmistä : kaikki mitä voit valmistaa kesän sadosta (1997)
Simo Moisio – Riitta Törr...23.4.2020 17:40Helsingin kaupunginkirjasto
Onko sellaista urheilu/palautus juomaa joka EI sisällä aspartaamia tai muuta keinotekoista makeutta?
Katsottu
287
Vastaukset
1
No sehän selviää kysymällä Googlelta.
Ida Jemina ehdottelee Puhdistamon Luomu Heraa,
Swimnet Dominusta,
Ja nettiapteekki Refectiota.
Ja lisää vaihtoehtoja löytyy, jos jaksat kirjoittaa Googleen palautusjuoma ilman makeutusainetta. Jos et millään jaksa, niin klikkaa viimeistä linkkiä :) Sorry, "KKKK" (Kyynisyys Kasvaa Korona-Karanteenissa)
22.4.2020 20:18Köpi K
Katsottu
178
Vastaukset
1
Maitohappobakteerit. Niitä on luontaisesti maidossa eikä pastörointi tuhoa ihan kaikkia, joten ajan (ja varsinkin lämmön) myötä ne alkavat lisääntyä kunnes jossain vaiheessa niitä on niin paljon, että maidon katsotaan happaneen. UHT-käsittely, kestomaidossa, tappaa käytännössä kaikki bakteerit ja siksi UHT-maito säilyy (avaamattomana) vaikka huoneenlämmössä. Avattuun UHT-maitopurkkiin p...18.4.2020 11:00Köpi K
Kellogg Company on yhdysvaltalainen yhtiö joka on perustettu Michiganin osavaltiossa 1906. Heidän pääkonttorinsa sijaitsee edelleen Michiganissa.
17.4.2020 14:19
Katsottu
363
Vastaukset
1
Hanna-tädin kakkujen reseptin kehitti raahelainen kruununvoudin rouva Hanna Rehnbäck 1800-luvulla. Resepti sai nykyisen nimensä, kun Rehnbäckin sukulainen otti sen mukaan Kotiruoka-keittokirjan ensimmäiseen painokseen vuonna 1908.
8.4.2020 15:15Helsingin kaupunginkirjasto
Hei,
kyseisen DinnerBooking online varauspalvelun kautta tehdyn varauksen muutos ei valitettavasti ole mahdollista. Henkilömäärän muutokset, sekä muut toiveet ja kysymykset kannattaa välittää suoraan kyseiseen ravintolaan joko puhelimitse tai sähköpostitse. Ravintoloiden yhteistiedot löytyvät helpoiten sivuston etusivulta "etsi ravintolan nimellä" hakukohdasta.
3.4.2020 12:15Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
258
Vastaukset
2
Kuitupitoisuus mitataan Prosky/Lee- tai McCleary-menetelmillä tai jälkimmäistä paljon muistuttavalla Rapid Integrated Total Dietary Fiber-menetelmällä, jotka tiettyjen kemikaalien, suodatuksen, kuivauksen ja punnituksen avulla matkivat ihmisen ruuansulatusta.
Tarkempi kuvaus prosessista löytyy linkistä.
27.3.2020 20:10Köpi K
Wikipedia: Karitevoi eli sheavoi on kasvirasva, jota saadaan voipuun (karitepuun, Vitellaria paradoxa) pähkinästä. Sitä käytetään laajasti kosmetiikan raaka-aineena.
6.3.2020 16:33Telttu Ella
Katsottu
283
Vastaukset
1
Kyllä. Paahtamaton kahvipapu on lähinnä vihertävän harmaa, katso eka ja viimeinen linkki.
4.3.2020 19:34Köpi K
Katsottu
580
Vastaukset
3
"Juoksute on uute, joka sisältää muun muassa kymosiini-nimistä entsyymiä, joka edistää maidon saostumista juustoa valmistaessa. Perinteisesti juoksute on eristetty vasikan mahasta, mutta nykyään sitä tuotetaan myös mikrobiperäisesti. Juoksute hajoaa kypsytyksen aikana, eli valmiissa juustossa sitä ei ole."
Juoksute on siis aine, jonka avulla nestemäinen maito muuttuu kiinte...21.2.2020 18:16Köpi K
Hyvin on yleiskone käytössä kestänyt. 70-luvulla kodinkoneetkin olivat vahvaa tekoa. Vispilän kiinnitysosasta irtoava tumma mönjä saattaisi olla koneiston voiteluun käytettyä rasvaa. Kenwoodin yleiskoneisiin vaihteistorasvaa on saatavissa varaosamyymälästä.
Kenwoodin verkkosivuilla vastaillaan laiteongelmiin, tällainenkin kysymys löytyy: "My Kenwood Chef Major mixer has oil/grease constantly seeping out...22.5.2019 22:40Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
354
Vastaukset
1
Mikähän lähde mahtaa väittää ettei maississa ole kuitua? Finelin tietokannan mukaan sekä maissinjyvä että kokonainen maissintähkä sisältävät 5% kuitua.
Täydennys: Maissijauhossa kuitua on vain 1%, koska jauhoon jauhetaan vain jyvän sisäosat ilman kuorta. Suurin osa maissin kuidusta on veteen liukenematonta, mutta maissi sisältää kuitenkin hyvin suuren määrän nopeasti imeytyvi...21.2.2020 18:31Telttu Ella
Katsottu
279
Vastaukset
1
Samoilla kuin tavallinenkin piimä, lähtökohtana vain on rasvaton maito. Käytettyjä hapatteita ovat esim. Lactobacillus acidophilus ja Bifidobacterium lactis ja piimähapate Lactobacillus reuteri. Rasvanpoisto poistaa myös D-vitamiinia, joten sitä lisätään tuotteeseen.
14.2.2020 17:08Köpi K
Katsottu
249
Vastaukset
1
Juoksutetta käytetään juuston valmistuksessa. Piimän valmistuksessa käytetään hapatetta, maitohappobakteeriviljelmää.
6.2.2020 18:24Köpi K
Katsottu
336
Vastaukset
2
Ruoassa esiintyvä home voi olla terveydelle haitallista. Varsinkin jos kyseessä ovat homeiden tuottamat homemyrkyt, mykotoksiinit. Homeet itsessään aiheuttavat allergisia reaktioita, mutta homemyrkyt voivat aiheuttaa sairauksia. Vain tietyt homelajit voivat tuottaa homemyrkkyjä, joten niitä esiintyy suhteellisen harvoin suomalaisissa elintarvikkeissa. Riskiraaka-aineita valvotaan tarkasti maahantuontivaiheessa ja myös Suomessa oman kansallisen vieraiden...27.1.2020 12:21Helsingin kaupunginkirjasto
Sivut
Vastaukset (4443)