Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Aineistotyyppi:
Katsottu
1106
Vastaukset
1
Kysymykseen on vastattu jo muutaman kerran:
http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=e18d12e4-95d5-40c9-ae31-6a580914f955#discussion
http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=0c182b5a-6cce-4a49-8c25-f2b06fafb7e8#discussion27.7.2009 18:45Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
4929
Vastaukset
1
Jäiden säilömisessähän on kyse ruuan säilymisestä. Ruokaa on yritetty kautta aikain säilöä lukemattomin eri keinoin. Kesällä ja syksyllä kerätyt vihannekset, pyydetyt kalat ja muut ruoka-aineet piti pitää syömäkelpoisena mahdollisimman pitkään, varsinkin talven yli, jolloin maa ja vedet olivat jäässä. Käytetyimpiä säilöntäkeinoja olivat kuivattaminen, hapattaminen, savustaminen ja suolaus. Kylmä talvi helpotti omalta osaltaan ruuan säilymistä.
Kesällä sen sijaan tuoretuotteiden, kuten maidon...4.12.2006 11:51Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (2)