Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Aineistotyyppi:
Katsottu
1399
Vastaukset
2
Ainakin Clas Ohlsonilta löytyy 33 cm pituinen joko musta tai rst-lista alle kympillä.
http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=5481053110.6.2009 09:45Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1764
Vastaukset
3
Laskun voit pyytää aterian jälkeen tarjoilijalta. Lasku tuodaan suoraan pöytään. Ravintolasta riippuen se saattaa olla elokuvistakin tutunnäköisen pienen kansion sisällä tai sitten ei. Yleisesti otaen kaikissa ravintoloissa voit maksaa kortilla tai käteisellä.
Amerikkalainen tippikulttuuri ei ole toistaiseksi juurtunut Suomeen. Suomessa tarjoilijan palkka ei koostu tipeistä vaan on kiinteä kuukausipalkka. Toisin sanoen tippiä ei ole pakko jättää. Tietenkin jos olet erityisen tyytyväinen...12.3.2012 00:37
Katsottu
6291
Vastaukset
1
Suomen vanhimmaksi edelleen toimivaksi ravintolaksi on tunkua, joten jos katsotaan ykkössijasta taistelevia, eiköhän sieltä löydy varmin vastaus kakkossijastakin.
Turun Pinella näyttäisi joidenkin lähteiden mukaan olevan Suomen vanhin ravintola. Pinella perustettiin hieman tulkinnasta riippuen joko 1848 (tällöin perustettiin samanniminen kahvila) tai 1863 (tällöin Pinella siirtyi nykyiselle paikalleen).
Pinellasta:
http://yle.fi/...2.1.2013 14:42Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
322
Vastaukset
1
Hyvä asiakaspalvelu edellyttäisi hyvitystä ja yleensähän ravintolat hyvittävät pienempiäkin virheitään.
Kuluttajavirasto neuvoo ottamaan yhteyttä kunnan terveystarkastajaan, jos olettaa saaneensa ruokamyrkytyksen ravintolassa, mutta näinhän te olitte jo toimineet.
En valitettavasti löytänyt tarkempaa ohjeistusta hyvityksen suuruudesta. Voisit vielä kysyä asiasta kuluttajaneuvonnasta.
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/20.11.2012 17:00Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
391
Vastaukset
1
Laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta 5§ säätää asiakasvalintaoikeudesta ja järjestyksen turvaamisesta:
”Majoitus- ja ravitsemistoiminnan harjoittajalla ja liikkeen henkilökunnalla on oikeus evätä asiakkaaksi pyrkivältä pääsy liikkeeseen, jos siihen on järjestyksenpidon tai liikkeen toiminta-ajatuksen vuoksi perus-teltu syy. Toiminnanharjoittajalla ja liikkeen henkilökunnalla on myös oikeus kieltäytyä tarjoilemasta asiakkaalle ruokaa tai juomaa ja tarvittaessa poistaa asiakas liikkeestä, jos...23.9.2012 14:04Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
393
Vastaukset
1
Chaîne des Rôtisseurs - Paistinkääntäjät ry:n tarkoituksena on gastronomian, kansallisen ja kansainvälisen keittiön sekä pöytätapojen ja juomakulttuurin vaaliminen. Seura myöntää Chaîne des Rôtisseurs Finlande-kilven ravintolalle tai kaupalle, jonka ruoka- ja palvelutoiminta on korkeatasoita sesongista riippumatta.
Maassa on useita aluevouteja ja voutineuvostoja, jotka järjestön toimesta tarkastavat ravintoloiden toimintaa. Sitä, onko jokin ravintola kilpensä arvoinen, harkitaan joka vuosi...18.6.2012 00:06Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
471
Vastaukset
1
Kananmunat rikotaan ja keltuaiset erotetaan valkuaisista koneellisesti. Valkuainen hyydytetään muotissa keittämällä kananmunatuotteen ulkorenkaaksi. Näin muodostuneen putken sisälle pursotetaan keltuaismassaa. Tuloksena saatu pitkämuna viipaloidaan valmiiksi 40 siivuun, pakataan vakuumiin ja pakastetaan.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/38423-viipaloitu-pitkamuna-on-suurkeittion-turbotuote
http://www.scanegg.fi/scanegg.asp?viewID=36816.3.2012 11:27Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1223
Vastaukset
1
Alkon anniskeluohjekokoelmien mukaan ravintola-annos oli 5 cl vuoden 1970 alkuun asti eli oikeassa olet.
Lähde:
Hotelli- ja ravintolamuseo
http://hotellijaravintolamuseo.fi/17.2.2012 20:09
Katsottu
468
Vastaukset
1
Hei. Tässä saattaisi olla vastaus etsimääsi. Ravintola La Table nykyisin, jos on aiemmin sijainnut jossain muualla esim. Vallilassa, osoitteessa Lönnrotinkatu 27.
http://www.latable.fi/
"Talven aikana Vallilassa avautuu La Table deli-kahvila, jonka tarjooma perustuu Aremon kirjaa varten laatimiin resepteihin." - http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uutistenhallinta.aspx?id=1151182
"Carma oli ennen suosikkiravintolani Helsinsissä. Nyt se on La Table!" - http://eat.fi/helsinki/la-...31.1.2012 12:45
Katsottu
854
Vastaukset
1
Ravintola Chez Marius aloitti toimintansa vuonna 1957, mutta Hotelli- ja ravintolamuseon lähteistä ei valitettavasti selvinnyt, milloin ravintolan toiminta päättyi. Ravintola oli toiminnassa ainakin vielä vuonna 1993. Tietäisikö joku palstaa seuraava lukija asiasta tarkemmin?
http://hotellijaravintolamuseo.fi/25.1.2012 12:39Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
608
Vastaukset
1
Kun työskentelet hotelli- ja ravintola-alalla sinua koskee todennäköisimmin Palvelualojen ammattiliiton PAMin neuvottelema työehtosopimus. PAMin hallituksen 24.11.2011 hyväksymissä raamiratkaisun mukaisissa työehtosopimuksissa kertaerän maksupäivä vaihtelee aloittain jonkin verran. Kooste neuvottelutuloksista löytyy täältä: http://www.pam.fi/fi/uutiset/Documents/Yhteenveto%20raamin%20mukaisista%20ratkaisuista.pdf
Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevan työehtosopimuksen mukaan...6.1.2012 10:16Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
4606
Vastaukset
1
Tilastokeskuksen mukaan Helsingissä oli vuoden 2009 lopussa 1426 ravintolaa. Tähän lukuun sisältyvät anniskelu- ja ruokaravintolat, baarit ja kahvilat sekä mm. hampurilaisravintolat.
Anniskeluravintoloita Helsingissä oli marraskuun 2011 lopussa 1301.
Yli 1088 helsinkiläisellä anniskeluravintolalla oli A-lupa. A-lupa oikeuttaa anniskelemaan kaikkia alkoholijuomia.
B-lupa oli 32 ravintolalla. B-luvalla varustettu ravintola saa myydä korkeintaan 22-prosenttisia alkoholijuomia. Näihin...21.12.2011 07:34Viher pallokala
Katsottu
337
Vastaukset
1
Pakkaamattomia elintarvikkeita käsittelevillä työntekijöillä tulee olla hygieniaosaamistodistus eli ns. hygieniapassi, mikä on todistus henkilön hygieniaosaamisesta. Hygieniapassin voi saada suorittamalla hygieniaosaamiskokeen.
Hygieniapassin tarkoitus on lisätä yleisen hygieniasairauksien jäljittävyyttä sekä varmistaa elintarviketeollisuudessa työskentelevien ihmisten perustiedot hygieniasta. Tällä pyritään vähentämään hygienian puutteesta, vääristä työskentelytavoista ja menetelmistä...20.10.2011 20:02Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
639
Vastaukset
1
S-ryhmään kuuluva Rosso mainitaan usein Suomen suurimmaksi ravintolaketjuksi. Suomessa toimii 42 Rossoa.
Pikaruokaravintoloista ylivoimaisesti suurin on Hesburger (248 ravintolaa Suomessa).
http://www.epressi.com/tiedote/ruoka-ja-elintarvikkeet/hok-elannon-rossot-valjastavat-asiakkaat-pizzasuunnittelijoiksi.html
http://www.hesburger.fi/yritys/organisaatio/tunnusluvut14.10.2011 17:04Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
258
Vastaukset
1
Ihan oikein muistelet. Googlasin, missä rakennusmestarien talo sijaitsee (Fredrikinkatu 51), ja katsoin googlen karttapalvelusta, mitä sen vastapäätä löytyy. Siellähän möllötti ravintola DOM, eli entinen Dante's Highlight, joka on tunnettu juuri siitä, että se oli ennen kirkko. Lisähauilla löysin tiedon, että Dante’s on aiemmin ollut ruotsinkielisen Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen eli Slef:in kirkko
Lähteet:
http://maps.google.fi/
http://www.kirkkojakaupunki.fi/kaupunki/hevi-kierros3.10.2011 17:38Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
337
Vastaukset
1
Tiedustelimme asiaa Hotelli- ja ravintolamuseosta, josta vastattiin että Hotel Continentalista ei valitettavasti löydy kyseisiä tietoja.
Lisätietoa saattaa löytyä Helsingin kaupunginarkistosta.
http://www.teloos.fi/company/helsingin_kaupunginarkisto/716013227112.htm3.10.2011 14:46Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
318
Vastaukset
1
Hei. Se otetaanko vedestä meksua on täysin ravintolan itse päätettävissä. Siis jos haluaa veloittaa vesilasillisesta se on täysin mahdollista. Luultavasti moni ravintola ajattelee, että jos tilaa esim. jonkin aterian, niin vesi voidaan antaa kaupanpäälle. Tämä ei kuitenkaan ole mikään pakko.24.9.2011 16:52
Katsottu
617
Vastaukset
1
Kysyimme asiaa Nokan ravintolapäälliköltä ja näin hän vastasi:
"Kanavarannan makasiineja tosiaan koristaa nelilapainen, neljätoista tonnia painava potkuri ja ankkuri, jotka ovat kiinni tiiliseinässä.
Ne ovat Kai Eräjuuren tuomia, hän entisöi makasiinit 1980-luvulla. Potkuri ja ankkuri on hankittu suomalaisilta laivanromuttamoilta Turun seudulta. Potkuri ja ankkuri ovat eri laivoista, mutta todennäköisesti saman tyypin laivoista, Saksan ja Amerikan väliä seilanneista puolipasaseerareista...30.8.2011 18:34Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
285
Vastaukset
1
Asiaa on kyselty aikaisemminkin, joten vastaus löytyy IGS:n arkistosta:
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=lastenannos4.7.2011 11:30
Katsottu
443
Vastaukset
1
Seuraavan linkin takaa löytyy lista tukholmalaisbaareista, joiden ikäraja on 20 vuotta tai alle: http://www.krogkoll.com/20
Klikkaamalla kapakan nimeä saat lisätietoa ko. paikasta. K18-paikoissakin on mistä valita, niitä löytyy jopa trendikkäältä Södermalmilta. Vaikka alkoholiliikkeissä myydään vain yli 20 vuotialle, anniskeluravintoloiden lakisääteinen ikäraja on alhaisempi.19.5.2011 22:58Helsingin kaupunginkirjasto
Sivut
Vastaukset (82)