Tarkenna hakutulosta
Aineistotyyppi:
Katsottu
6768
Vastaukset
2
Me ihmiset olemme yksilöllisiä, ja rasvaa kertyy meillä eri paikkoihin. Luultavasti olet hoikka, koska vatsasi on litteä, ja vain itse näet itsesi liian kriittisessä valossa. Jos kasvosi ovat luonnostaan hieman pyöreät, niin et varmaankaan onnistu kaventamaan niitä ilman, että joutuisit muutenkin laihduttamaan koko kroppaa.
Koska olet sähköpostiosoitteestasi päätellen vasta 17-vuotias, niin kasvojesi pyöreys voi olla vielä lapsenpyöreyttä, joka katoaa itsestään kun olet noin parikymppinen....27.6.2011 23:05
Ihmisoikeudet ovat kansainvälisiä sääntöjä, jotka on määritetty kansainvälisillä sopimuksilla ja julistuksilla. Ajatuksena on että ihmisellä on tietyt yleiset oikeudet riippumatta siitä kuka tai missä hän on. Ihminen nähdään moraalisena olentona ja jokaiselle ihmisolennolle kuuluu ihmisarvo. Ihmisoikeuksien kolme tärkeintä ominaispiirrettä ovat universaalisuus eli yleismaailmallisuus,...18.2.2016 18:21Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
979
Vastaukset
2
En löytänyt tietoa lippujen vaihtamisesta. Aito Aviolitto -kansalaisaloitteella on omat verkkosivunsa, jonka kautta kampanjasta löytyy varmasti lisätietoa. Sateenkaarilippu on sateenkaaren värejä toistava lippu, jollaista käyttävät tunnuksenaan mm. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, rauhanliike sekä osuustoimintaliike. Rauhanlipussa on seitsemän väriä vaakasuunnassa ja keskellä lippua valkoisella sana rauha (...2.9.2015 11:51Helsingin kaupunginkirjasto
Kalevi Haikara syntyi Oulussa 8.9.1938 ja kuoli Vantaalla 13.1.2007. Tietoja hänen vanhemmistaan tai sisaruksistaan en löytänyt. Häntä ei mainita esimerkiksi Kuka on kukin teoksissa. Suomen Näytelmäkirjailijaliiton Jäsenmatrikkelissa (1921 -1981) Haikara mainitaan, mutta ei tarkempia perhesuhteita.
Anna lehdessä 31/1996 julkaistiin Kalevi Haikaran ja hänen kumppaninsa runoilija Arja Tiaisen haastattelu. Pariskunta oli yhdessä vuodesta...28.1.2014 09:12Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
528
Vastaukset
1
Amnesty Internationalin raportin mukaan viime vuonna kuolemantuomioita pantiin käytäntöön 21 maassa. Näihin maihin kuuluvat esimerkiksi Japani, Kiina, Yhdysvallat, Pohjois-Korea ja Afganistan. Näiden lisäksi on paljon maita, joissa tiedetään annetun kuolemantuomioita, vaikka niitä ei olekaan pantu käytäntöön. Euroopan maista Valko-Venäjä on ainoa kuolemantuomiot salliva maa. Useimpiin raportissa...13.12.2013 16:36Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
433
Vastaukset
1
Eri maat kunnioittavat toisten maiden lakeja eri tavalla. Esimerkiksi Israel hyväksyy muualla solmitut samaa sukupuolta olevien avioliitot, vaikka siellä itsessään vihkiytyminen ei ole mahdollista.
Argentiinassa samaa sukupuolta olevien avioliitto on mahdollinen vain Argentiinan kansalaisille sekä maassa pysyvällä oleskeluluvalla asuville.
Eri maiden tulkintoja samaa sukupuolta olevien avioliitosta voi lukea wikipedian artikkelista.
Homoseksuaalisuus...26.9.2013 10:36Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
651
Vastaukset
1
Ulkoasiainministeriön sivulla ohjeistetaan seuraavasti:
Valituksen edellytyksenä on mm.
henkilön ihmisoikeussopimuksella turvattua oikeutta on rikottu viranomaisen toimesta,
kaikki kotimaiset oikeuskeinot on käytetty ja
valitus on tehty kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun korkein kansallinen oikeusaste tai muu viranomainen on antanut lopullisen päätöksensä asiassa.
Valituksen voi tehdä vapaamuotoisesti, mutta...14.5.2013 13:56Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1566
Vastaukset
1
Hei!
Tyttöjen ja naisten ympärileikkaus on kulttuuriperinne, joka elää monissa afrikkalaisissa yhteisöissä. Sitä harjoitetaan jonkin verran Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa ja muuttoliikkeen myötä myös muualla maailmassa. Tyttöjen ympärileikkaukseen liittyy monia tärkeitä sosiaalisia ja uskonnollisia merkityksiä.
Tyttöjen ympärileikkauksen historiallista alkuperää...6.5.2013 15:50Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
258
Vastaukset
1
Mielenkiintoista kyllä, tästä kohdasta ei tunnu olevan paljon keskustelua, vaan mieluummin on puhuttu lauseen alkupäästä ja koko artikla 11 onkin nimetty juuri asumista käsitteleväksi. Ainakin sen voi huomauttaa, että artiklan mukaan ihmisellä ei siis ole oikeutta siihen, että hänen tilanteensa parantuisi itsestään, vaan hänellä on itsellään oikeus yrittää parantaa omia elinolojaan,...15.3.2013 14:47Helsingin kaupunginkirjasto
Ihmisoikeudet ovat moraaliin perustuvia, erilaisilla kansainvälisillä sopimuksilla suojeltuja oikeuksia, joiden katsotaan kuuluvan kaikille ihmisille. Seksi sinänsä ei ole ihmisoikeus, mutta seksuaalisuuteen liittyviä, ihmisoikeuksiksi yleisesti katsottuja oikeuksia ovat muun muassa oikeus tasa-arvoon ja elämään vapaana kaikesta syrjimisen muodoista, oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen sekä oikeus päättää naimisiinmenosta ja lasten hankinnasta. Lisää tietoa ihmisoikeuksista saat...17.12.2012 18:08Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
618
Vastaukset
1
Tarkkaa vastausta mihin Yhdysvaltain sotilasvoimien säädökseen Sinead O'Connor viittaa ei ole välttämättä löydettävissä selkeää vastausta. On hyvin mahdollista, että tässä tapauksessa sanoittaja on ottanut joitain taiteellisia vapauksia.
Yhdysvaltain sotilasjoukkoja koskee sotatilanteessa sotalait, joiden mukaan siviiliuhrien määrä tulisi minimoida. Mitään tarkkaa määrää ei kuitenkaan ole käytössä. Jos sotilaskohteessa on siviiliväestöä suhteellisen paljon ja vastaavan tavoitteen...30.6.2012 03:19
Katsottu
976
Vastaukset
1
Ampuma-aseiden kanssa kannattaa olla varovainen, sillä sormensa saattaa menetttää jo .17 kaliiberin aseella, joka on tarkoitettu lähinnä kanien metsästämiseen.
Yleisesti ottaen ruumiinosien irroittaminen ei ole tarkoituksenmukaista ampuma-aseiden käyttöä, ei edes sodan aikana. Taistelutilanteessa tavoitteena on vihollisen toimintakyvyn heikentäminen mahdollisimman tehokkaasti kunhan sodankäynnin sääntöjä noudatetaan.
Kaliiperia enemmän vahingon määrään vaikuttaa ammustyyppi. Räjähtävien ja...14.7.2011 21:31
Katsottu
1474
Vastaukset
1
Hennes...21.7.2010 10:45Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
612
Vastaukset
1
Työnantajamme Helsingin kaupunginkirjasto ei millään tavoin rajoita työntekijöidensä oikeutta erilaisiin vakaumuksiin, aatteisiin ja ajatussuuntiin. Uskonnonvapautta Suomessa koskevia säädöksiä on mm. Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, jonka 18. artiklassa sanotaan:
”Kaikilla henkilöillä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vallan uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä vallan uskonnon tai vakaumuksen ilmaisemiseen yksin tai...2.7.2009 21:08Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
392
Vastaukset
1
Kirkkohallituksesta vastattiin, että Suomen evankelisluterilainen kirkko on sitoutunut noudattamaan Suomen Lakia ja ihmisoikeuksia.
Julkisuudessa keskustellaan aika ajoin kysymyksistä, missä voidaan nähdä ristiriitaa Suomen perustuslain tai ihmisoikeuksien ja kirkon toiminnan välillä. Valokeilassa on ollut mm. naispappeuteen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai ehkäisyyn liittyvät asiat.
Näissä tapauksissa voidaan vedota perustuslain pykäliin Yhdenvertaisuus (6 §) tai Oikeus elämään sekä...8.3.2009 14:54
Katsottu
2636
Vastaukset
1
Kristillisen etiikan ydinperiaatteina pidetään Uuden testamentin rakkauden kaksoiskäskyä (Mark. 12:28-34) ja kultaista sääntöä (Matt. 7:12). Ihmisen tulee rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään ja Jumalaa yli kaiken. Toista täytyy kohdella samoin kuin haluaisi itseään kohdeltavan.
Vanhan testamentin Kymmenen käskyn sisältö on myös kristillistä etiikkaa ohjaavaa, vaikka käskyjen ajankohtainen sovellettavuus nykyajassa ei välttämättä olekaan aina kovin selvää.
Väkivalta voidaan määritellä...14.10.2008 19:22Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
768
Vastaukset
1
Kysymys vaatii hieman tulkintaa. Suomi on hyväksynyt ja voimaansaattanut YK:n ja Euroopan neuvoston keskeisiä ihmisoikeussopimuksia. Suomen perustuslaki (vuodelta 2000) tunnustaa saamelaiset maan ainoaksi alkuperäiskansaksi, jolla on oikeus ylläpitää ja kehittää omaa kieltään ja kulttuuriaan. Saamelaisten kulttuuriin ja identiteettiin kuuluu olennaisena osana mm. vapaaseen laidunnukseen perustuva poronhoito. Perustuslaissa myös turvataan saamelaisten itsehallinto omaa kieltään ja kulttuuriaan...28.11.2007 00:01Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
244
Vastaukset
1
Länsimaisissa ihmisoikeuskäsityksissä jokainen yksilö on itsessään arvokas ja tasavertainen muiden kanssa riippumatta tuottavuudestaan. Tämä tulee hyvin esille esimerkiksi YK:n ihmisoikeusjulistuksessa ja erityisesti sen ensimmäisessä artiklassa: "Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä."
http://www.ykliitto.fi/ihmis/julistus.htm
Lisää ihmisoikeuksista ja...6.7.2006 05:43Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (18)