Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Aineistotyyppi:
Syöpäjärjestöjen sivuilla kerrotaan, että maksasyöpä todetaan verikokeilla, ylävatsan kaikukuvauksella ja varjoainetehosteisella tietokonekerroskuvauksella. Tarvittaessa tutkimuksia voidaan täydentää magneettikuvauksella.
Voit lukea lisää maksasyövästä alla olevasta linkistä.
9.4.2020 11:12Helsingin kaupunginkirjasto
Kännykkä on radiolähetin ja vastaanotin, joka on yhteydessä tukiasemiin sähkömagneettisella mikro-aaltosäteilyllä. Kännykän suurin sallittu säteilyarvo eli sar-arvo on 2 wattia / kg. Sar-arvo kertoo, kuinka paljon mikroaaltotehoa kudokseen saa kiloa kohden enintään imeytyä, kun kännykkä toimii suurimmalla mahdollisella teholla, kuten esimerkiksi kentän ollessa hyvin heikko. Nykyisissä puhelimissa sar-arvo...24.8.2018 11:38Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
993
Vastaukset
2
Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, on syytä käydä lääkärissä, sillä meillä ei ole pätevyyttä arvioida ihmisen terveydentilaa. Ihmisen ruumiinlämmöstä ja sen mittaamisesta löytyy esimerkiksi seuraavaa tietoa:
Ihmisen normaali ruumiinlämpötila on noin 37 °C, mutta se voi normaalisti vaihdella 35,8–37,8 °C välillä. Duodecimin Terveyskirjaston artikkelissa...10.10.2018 10:24Helsingin kaupunginkirjasto
Jokin aika sitten täällä vastattiin kysymykseen: "Onko kännyköiden ja muiden kuten tablettien tai sylimikrojen säteily erilaista? Tai vaarallista? Vähentääkö hands free todellisuudessa altistusta (metallijohtohan saattaa toimia antennina). Aiheesta löytyy heikosti tutkimuksia mutta mielipiteitä kyllä tuutin täydeltä. Uskaltaako näitä laitteita käyttääkään esim sylissä?...13.9.2018 08:53Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
205
Vastaukset
1
Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja muodostumiseen vaikuttaa esimerkiksi syljen kalsiumoitoisuus. Tereveyskirjaston mukaan: " Pahimmillaan hammaskiveä voi syntyä parissa viikossa, mutta suurin osa mineralisoitumisesta tapahtuu kuukausien tai vasta vuosien mittaan."
22.8.2018 13:22Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
15972
Vastaukset
2
Hei,
Ihmiskeho tuottaa itse kollageenia. Se on nisäkkäiden tukikudoksen yleisin säiemäinen proteeini. Noin 40 % elimistön proteiinien kokonaismassasta on kollageeniä. Kollageenitaso laskee luonnollisesti ikääntymisen myötä, mutta siihen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten ilmansaasteet sekä epäterveelliset elämäntavat.
Kollageenin tuotantoon voi vaikuttaa luonnollisesti ensisijaisesti...19.2.2013 11:17Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
366
Vastaukset
1
Vastaajillamme ei ole pätevyyttä vastata lääketieteellisiin kysymyksiin. Teidän kannattaa ottaa yhteyttä alueenne terveyskeskukseen ja varata aika hoitavalle lääkärille. Alla olevassa linkissä on Helsingin ja Uudenmaan terveydenhoitopiirin terveysneuvonnan yhteystiedot. Sivulta löytyvät linkit myös Helsingin, Espoon ja Vantaan terveysneuvontoihin.
2.5.2018 14:10Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
246
Vastaukset
1
Kysy.fi-vastaajilla ei ole asiantuntemusta vastata lääketieteellisiin kysymyksiin. Teidän kannattaa ottaa yhteyttä oman alueenne terveydenhuoltoon.
10.2.2018 11:51Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
357
Vastaukset
1
Me vastaajat emme ole lääketieteen asiantuntijoita, joten tämä vastaus on laadittu vain maallikko-osaamisen perusteella.
Duodecimin Terveyskirjaston mukaan päänsärky on oire jostakin fyysisestä asiasta eikä ajattelua anneta suoraan syynä siihen. Seppo Soinilan teoksessa Ajattele aivojasi (Duodecim, 2003) todetaan kuitenkin, että päänsärkyä voivat aiheuttaa vastenmieliset asiat, joita ajattelee. Myös psyykkinen...19.1.2018 13:42Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
288
Vastaukset
1
Valkuaisaineet eli proteiinit ovat erittäin tärkeitä myös ikääntyneille ihmisille. Proteiinit yhdessä d-vitamiinin kanssa ovat tärkeitä lihasten ja luuston ylläpidolle. Vanhetessaan ihminen yleensä menettää lihasmassaa. Lihasten soluissa valmistuu suuri osa kehon energiasta. Lihasmassan vähentyessä myös ihmisen energiataso siis vähenee huomattavasti, jolloin omatoimisuus ja kyky selvitä arjessa...6.10.2017 14:08Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
385
Vastaukset
1
Voit lukea asiasta lisää Poliisin verkkosivulta. Linkki alla.
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi lähettää lääkärinlausunnon esittämisestä muistutuksen noin kolme kuukautta ennen ajokortin haltijan syntymäpäivää.
Ymmärtäisin, että muistutuksen jälkeen tarkastukseen voi mennä. Eli n. kolme kuukautta ennen syntymäpäivää.
26.6.2017 14:58Helsingin kaupunginkirjasto
Tämä vaikuttaa koulun esseekysymykseltä ja niihin Kysy.fi ei vastaa. Kyseessä lienee biologian kysymys, joten perusteluissa ilmeisesti toivotaan tietoa, jota olet oppinut perinnöllisyydestä. Voit googlailla esim. seuraavia: Syöpäjärjestöt.fi ja syövän perinnöllisyys.
19.4.2017 14:46Helsingin kaupunginkirjasto
Kantapäät altistuvat päivittäin paineelle ja hankaukselle ja ihon uloin kerros alkaa kasvattaa ihokerroksia, jotka kovettuvat. Kovettuma on ihon luonnollinen fysiologinen suojautumiskeino rasitukseen. Ihon kuivumiseen vaikuttaa esimerkiksi kuiva sisäilma. Kannattaa tutustua alla olevaan Tervesykirjaston artikkeliin, joissa kerrotaan miten haittaa aiheuttavia kovettumia voi ehkäistä ja hoitaa.
23.11.2016 17:14Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
294
Vastaukset
1
Et kerro tarkemmin, minkälaista muuttumista tarkoitat ja kenestä lähiomaisestasi on kysymys. Tarkoitatko lähiomaisen persoonallisuuden muuttumista? Sairautta? Muutosta käytöksessä?
Neuvon ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen tai terveysneuvontaan, jos omasta mielestäsi lähiomaisesi tarvitsee apua tai terveydellistä arviointia. Linkissä Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvontanumerot.
On vaikeaa antaa tarkempia neuvoja,...22.11.2016 14:23Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
727
Vastaukset
2
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Fineli- tietokannasta löytyy mm. eri ruoka-aineiden sisältämät ravintoaineet. Finelissä mainitaan useita eri "kaurapuuroja". Terveellisyyttä voi arvioida monen eri osatekijän kautta: esimerkiksi kuinka paljon ruoassa sokeria, suolaa, rasvaa tai kuitua. Kannattaakin vaihdella aamupaloja ja huolehtia päivittäisestä monipuolisesta ravinnosta.
17.11.2016 16:05Helsingin kaupunginkirjasto
Kysy.fi:n vastaajat eivät ole lääketieteen ammattilaisia, mutta ihan kyökkipsykologina vaikuttaa hieman pakkomielteiseltä.
26.10.2016 12:17Helsingin kaupunginkirjasto
Monipuolisesta ruuasta saat yleensä tarpeeksi vitamiineja, ilman että sinun täytyy tehdä erityisiä laskutoimituksia yksittäisten ruoka-aineiden kohdalla tai syödä enemmän kuin kulutat. Tietysti kannattaa kiinnittää huomiota ravintoaineisiin. Syö mieluummin "vitamiinirikkaita" ruokia kuin ravintoaineköyhiä eineksiä. Ruokailusi monipuolisuutta voit arvioida esimerkiksi ruokakolmion avulla.
Vitamiinien...6.10.2016 13:32Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
889
Vastaukset
2
Yleisesti ottaen riistanlihaa pidetään terveellisempänä kuin teollisesti tuotettu lihaa. Kotimaisia riistanisäkkäitä ovat hirvieläimet, jänikset, pienpedot ja suurpedot sekä villisika. Lisäksi Suomessa on kattava joukko riistalintuja kuten melkein kaikki sorsalinnut sekä metsäkana- ja peltokanalinnut. Petoeläimet ovat ainakin osittain lihansyöjiä, eikä niiden lihaa yleensä terveydellisistä syist...1.7.2016 15:26Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
416
Vastaukset
1
Aivoliiton sivuilla kehotetaan huolehtimaan aivojen terveydestä mm. näin:
Käytä alkoholia harkiten ja jos tupakoit, vähennä tai lopeta. Muista myös hyvä uni, sen merkitys aivoille on elintärkeä.
Aivot ovat riippuvaisia siitä mitä pistämme suuhun, koska aivojen kaikki rakennusaineet ovat peräisin ravinnosta. Tämän vuoksi ravinnon tulisi vastata varhaislapsuudesta saakka aivojen tarpeita.
Aivot, mieli ja keho...13.5.2016 17:18Helsingin kaupunginkirjasto
Sivut
Vastaukset (122)