Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Aineistotyyppi:
Katsottu
156
Vastaukset
1
Rasvasolu on solu, joka varastoi rasvaa energiantuotantoa varten. Rasvasolut, hiussuonet ja soluväliaine muodostavat rasvakudoksen. Kun ihminen lihoo, rasvasolun sisällä oleva rasva vie solun sisällöstä suurimman osan. Taasen kun ihminen laihtuu, rasvasolusta poistuu rasvaa elimistön käyttöön. Rasvakudosta on lähes kaikkialla elimistössä, mutta eniten ihon alla, vatsapaidassa ja sydämen, munuaisten ja maksan ympärill...20.3.2019 17:57Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
302
Vastaukset
1
Härskiintyminen on kemiallista pilaantumista. Rasvan härskiintyminen johtuu rasvahappojen hapettumisesta. Pilaantuessaan rasvahappo-osa irtoaa glyserolista. Pilaantumisen myötä muodostuu esim. lyhytketjuista voihappoa, joka aiheuttaa härskiintyneen rasvan pahan hajun.
21.6.2018 14:45Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
234
Vastaukset
1
Pohjukaissuolessa.
Rasva muodostaa aluksi ruuansulatuskanavassa suuria rasvapalloja. Rasvojen hajoaminen pääsee käyntiin vasta pohjukaissuolessa sappinesteen ja haimanesteen avulla. Sappinesteessä on sappisuoloja, jotka auttavat rasvoja muodostamaan emulsion suolen veden kanssa. Haimanesteen lipaasi-entsyymi kykenee pilkkomaan rasvoja lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi tässä muodossa. Hajoamattomat rasvat muodostavat ns. kylomikronipalloja, jotka kulkeutuvat...9.11.2017 17:13Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
724
Vastaukset
1
Rasvaan säilötyn tonnikalan rasva on ylimääräistä rasvaa, ei tonnikalan omaa rasvaa. Säilöntäöljynä tonnikalassa on usein soijaöljyä, auringonkukkaöljyä tai joskus oliiviöljyä. Soijaöljyn tai auringonkukkaöljyn rasvahappokoostumus ei ole erityisen hyvä, eivätkä säilykkeissä käytetyt oliiviöljyt ole yleensä kovin laadukkaita. ...29.6.2017 16:20Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
418
Vastaukset
1
Avokadossa rasvahappoja on yhteensä 16,9 g/100 g. Avokadoa rasvapitoisempia ovat pähkinät, jotka kasvitieteellisesti kuuluvat hedelmiin.
Pähkinän rasvapitoisuus Finelin mukaan on 39,4 g, hasselpähkinän 57,9 g, saksanpähkinän 62,2 g ja macadamiapähkinän peräti 72,4 g.
Myös öljypitoisessa oliivissa on runsaasti rasvaa.
11.4.2016 12:59Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1204
Vastaukset
1
Finelin taulukon mukaan eniten alfalinoleenihappoa sisältävät elintarvikkeet ovat: pellavaöljy, pellavansiemen (kokonainen, rypsiöljy, rypsiöljy (kylmäpuristettu), pähkinä (saksanpähkinä), ruokaöljy. Muita hyviä lähteitä ovat esimerkiksi hamppuöljy ja hampunsiemenet sekä margariinit, joissa on alfalinoleenihappoja.
N-3 -sarjan rasvahappoja ovat myös kaloista saatavat eikosapentaeenihappo (EPA, 20:5 n...2.4.2013 17:25Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
450
Vastaukset
1
Kysy.fi-vastaajilla ei ole lääketieteellistä pätevyyttä vastata kysymykseesi.
Kannattaa ottaa yhteyttä omaan terveysasemaasi tai kysyä esim. terveysneuvonnasta: http://www.0910023.fi/
27.3.2013 13:53Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
337
Vastaukset
1
Tällä hetkellä Bepanthen-voidetta kyllä myydään muovisissa tuubeissa. Kyselin voidetta valmistavalta Bayerilta syitä metallisen putkilon käyttöön, mutta valitettavasti sieltä ei ole vastattu vielä mitään.
http://www.bepanthen.fi/8.10.2012 19:19Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
950
Vastaukset
1
Kuluttaja-lehti tutki margariinien terveellisyyttä vuonna 2009. Testin tuloksena todettiin, että rasvan määrä tuotteessa ei ole olennaisinta, vaan sen koostumus. Kevytmargariinit ovat epäterveellisempiä kuin rasvaisemmat. Kevyimmissä margariineissa on käytetty usein terveydelle haitallisia kovia tai transrasvoja. Lehden mukaan parasta olisi valita 60 prosenttia rasvaa sisältävä tuote, joka on valmistettu kasviöljystä. Kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa pitää olla mahdollisimman vähän. Omega 3 ja...7.12.2011 14:30Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
890
Vastaukset
1
Kysyimme asiasta Valion kuluttajapalvelusta. Vastauksessaan he totesivat olevansa tietoisia ilmiöstä. Maidon koostumuksessa ja samalla myös rasvan koostumuksessa on havaittavissa luonnollista vaihtelua vuodenaikojen mukaan. Tällä raaka-aineen vuodenaikavaihtelulla on muun muassa vaikutusta Oivariini -tuotteen "liukkauteen". Luonnollisesta raaka-ainevaihtelusta johtuvaa "liukkautta" on jossain määrin saatu vähentymään säätötoimenpiteillä valmistusprosessin aikana.1.12.2011 01:14Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
466
Vastaukset
1
Hyvin monet tekijät vaikuttavat siihen, mitä energianlähdettä keho kulloinkin suosii. Lepotilassa maksa, aivot ja lihaskudos kuluttavat eniten energiaa. Lihakset käyttävät liikunnan aikana energianlähteenään sekä rasvaa että hiilihydraatteja. Liikunnan aikana käytettävien ravintoaineiden osuus energiankulutuksesta riippuu liikunnan tehosta. Rauhallisen liikunnan aikana rasvat ovat ensisijainen energianlähde heti liikunnan alusta lähtien. Rauhallisen liikunnan jälkeen elimistö kuluttaa kuitenkin...14.8.2011 08:03Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
660
Vastaukset
1
Hei!
Iho on ihmisen suurin elin ja sillä on runsaasti toimintoja. Elimistön suojaaminen on niistä tärkein. Voit auttaa ihoa toiminnoissaan hoitamalla sitä rasvaa ja kosteutta sisältävillä voiteilla.
Riippuu ihotyypistä, millaista hoitoa ja kosteutusta iho tarvitsee. Ihonhoidon kulmakiviä ovat pesu ja kosteuttava perusvoitelu. Lisäksi kesällä on hyvä käyttää aurinkovoiteita, jotka suojaavat palamiselta.
Lähteet:
http://dermaklinikka.fi/patient/Miksi+ihoa+kannattaa+hoitaa/4016.html...16.7.2011 23:09Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
629
Vastaukset
1
Kyyhkysten lisäksi esimerkiksi flamingot syöttävät poikasilleen maidontapaista ravintoa. Flamingojen "maito" on väriltään punaista.
Flamingoista:
http://www.riverbanks.org/animals/factsheet/cflamingo.shtml
http://animals.jrank.org/pages/505/Flamingos-Phoenicopteriformes-GREATER-FLAMINGO-Phoenicopterus-ruber-SPECIES-ACCOUNT.html
http://www.louisvillezoo.org/collection/animals/BirdsFS/Flamingo-Chilean.pdf
http://www.akronzoo.org/learn/Flamingo.asp
Maidon muodostumisen lehmässä aloittaa...8.12.2010 15:48Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
360
Vastaukset
1
Rasvoista, niiden laadusta ja määrästä ollaan montaa mieltä, niin kuin olet varmaan huomannut. Alla oleva on lainausta terveyskirjaston sivuilta, jossa siis neuvotaan näon:
Haitallisinta ei ole rasva, jota sivelemme leivälle tai laitamme salaatin kastikkeeseen tai paistinpannulle, vaan se näkymätön rasva, jota tulee huomaamattamme muun ravinnon mukana. Tätä näkymätöntä rasvaa sanotaan piilorasvaksi.
Rypsiöljy sisältää elimistölle hyvää rasvaa(alfalinoleenihappoa) noin 20 kertaa enemmän kuin...8.11.2010 21:09Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
275
Vastaukset
1
Kyseessä on kokonaisenergian saannin jakautuminen. Jauhelihasta saatavasta energiasta 66% tulee rasvasta ja 34% proteiineista. Rasvassa on enemmän energiaa kuin proteiineissa.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11562&lang=fi1.7.2010 22:44Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
302
Vastaukset
1
Hei!
Viittaat varmaankin helmikuussa julkaistuun ruotsalaistutkimukseen, jossa havaittiin, että voin sisältämä rasva on terveellisempää kuin on luultu.
Lundin yliopistossa tehdyn ravintorasvoja koskevan tutkimuksen mukaan voin käyttö ruoassa johtaa huomattavasti pienempään veren rasva-arvojen kohoamiseen aterian jälkeen kuin oliivi- tai rypsiöljyn. Tuloksen arvellaan johtuvan siitä, että noin viidesosa voin rasvahapoista on lyhyitä ja keskipitkäketjuisia. Elimistö käyttää näitä rasvoja heti...14.4.2010 19:45Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
833
Vastaukset
1
Kuivan ihon perushoitoon kuuluu yleensä peseytymisen jälkeen ihon rasvaus sopivalla perusvoiteella. Itse olen atooppisen kuivan ihoni hoidossa korvannut tässä käytössä perusvoiteet apteekista saatavalla Ceridal-öljyllä, jota voin hyvin suositella: öljy pitää ihon mukavan kosteana pitkään. Peseytymisessä voi myös kokeilla saippuan sijaan suihkuöljyä. Apteekista kannattaa kysellä kuivalle iholle sopivia eri vaihtoehtoja.
Rypsi- tai oliiviöljyn käyttö iholle tulee kansan keskuudessa aina...6.3.2010 03:13
Katsottu
409
Vastaukset
1
Kaikkien eliöiden solukoissa ja kudoksissa syntyy lipideinä tunnettuja rasvoja ja rasvamaisia yhdisteitä. Öljykasveissa näitä lipidejä on luonnostaan paljon, ja tätä ominaisuutta on lisätty tietoisella jalostuksella.
Kasviöljyä valmistetaan kasvien tuottamista siemenistä ja pähkinöistä, mutta myös muutamien kasvien hedelmämallosta. Näistä aikojen mittaan on sitten valikoituneet meidän käyttöömme rasvapitoisimmat kasvit, ja joista öljyn irrottaminen on ollut helpointa. Nykyisten kehittyneiden...24.2.2010 17:04
Katsottu
571
Vastaukset
1
Rasvaiset ruuat ovat vaikeita ja hitaita sulatettavia. Uupuneella ja epätasapainossa olevalla keholla ei ole voimia prosessoida hankalasti sulavaa ruokaa. Esimerkiksi heti rankan liikunnan jälkeen nautittu runsas ja rasvainen ateria voi aiheuttaa pahoinvointia.
Paitsi että rasvat sulavat hitaasti, veren punasolujen rasva-aineissa tapahtuu runsaan rasva-aterian jälkeen muutoksia, mikä aiheuttaa sen, että punasolut pyrkivät takertumaan toisiinsa. Ilmiö huonontaa yksittäisen punasolun pääsyä...13.9.2009 18:27Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
694
Vastaukset
1
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Fineli-tietokannan mukaan puolikovat juustot, joissa rasvaa on 5-11 %, sisältävät eniten proteiinia. Näitä ovat esim. Polar, Turunmaa, Kadett ja kevyt Edam.
http://www.fineli.fi/compbyfood.php?class=cheese&specdiet=none&cmpclass=macrocmp&classif=igclass&lang=fi14.6.2009 22:45Helsingin kaupunginkirjasto
Sivut
Vastaukset (29)