Tarkenna hakutulosta
Vastaajat:
Aineistotyyppi:
Äyriäiset ja nilviäiset pysyvät hengissä useita päiviä, kunhan niitä säilyttää kosteassa ja viileässä. Jos säilytysolosuhteet ovat oikeat, rapujen ei ajatella niinkään kärsivän.
Kalat sen sijaan tukehtuvat minuuteissa jos ne tuodaan kuivalle maalle.
1.2.2016 14:54Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
5330
Vastaukset
1
Pakastekatkarapujen pakkauksessa on yleensä maininta tuotteen säilytyksestä, sulatuksesta ja säilyvyydestä. Pakastekatkaravut säilyvät jääkaappilämpötilassa syöntikelpoisina noin yhden vuorokauden. Pakkauksessa mainittu säilyvyysaika koskee aina avaamatonta pakkausta, koska valmistajan on vaikea määritellä säilyvyysaikaa avatulle pakkaukselle, koska tuotteiden käsittely ja säilytys kotioloissa...23.7.2013 14:07Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
611
Vastaukset
1
Suomuisesta oliosta, joka vääntyy sykkyrälle ja viihtyy halkopinoissa, tulee mieleen siira. Niitä on monia eri lajeja useassa koossa, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole toukka. Voisiko tämä olla kuvaamasi eläin? http://fi.wikipedia.org/wiki/Siirat
http://www.rentokil.fi/tuholaisoppaat-koti/hyonteiset-ja-hamahakit/hyonteiset-kosteissa-olosuhteissa/siiran-sivu/index.html
Jos kyseessä ei ole tämä ölliäinen, lähetä uusi kysymys, jossa kuvailet oliota vähän tarkemmin (esim. väri, koko jne.).15.8.2009 13:45Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1045
Vastaukset
1
Internetin keskustelupalstoilla on useita havaintoja äyriäisten loistamisesta pimeässä.
Ravintotieteilijät ovat ilmiötä tutkiessaan löytäneet kyseisistä äyriäisistä, esimerkiksi katkaravuista bakteereita.
Bakteeri Photobacterium phosphoreum on yleisin hehkumisen aiheuttaja, mutta myös muita bakteerikantoja on tavattu.
Tutkimuksissa todettiin, että suolan käyttö äyriäisruoissa edisti hehku-ilmiön syntyä.
Ilmiön ei ole todettu heikentävän äyriäisten laatua, eikä niiden käyttö ole ollut...30.7.2009 15:27
Katsottu
17690
Vastaukset
1
Hei ja kiitos kysymyksestä.
Pakastekatkarapuja ei kannata keittää, sillä niistä tulee näin sitkeitä ja maku lähtee myös. Suosittelen parin minuutin siivilässä sulatusta. Laske jäisille katkaravuille hiljalleen kylmää vettä. Sulaneet katkaravut eivät säily jääkaapissa yleensä kahta päivää kauampaa. Huoneenlämmössä katkaravut pahantuvat parissa tunnissa.
Katkojen säilyvyyttä voi parantaa säilyttämällä niitä jääkaapissa kulhossa, jonka pinta on kokonaan peitetty voikerroksella. Tämä voi antaa...4.6.2009 12:51
Vastaukset (5)