Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Aineistotyyppi:
Katsottu
220
Vastaukset
1
Kuusi ei tarvitse valoa niin paljon kuin muut yleisimmät puulajimme. Avoimilla paikoilla kuusen alaoksat ovat tuuheat ja pitkät, mutta tiheässä kasvaessaan kuusen runko on alhaalta oksaton, pitkä ja solakka.
16.6.2015 15:27Helsingin kaupunginkirjasto
Kysyin asiasta metsäntutkimuslaitokselta, josta kysymys ohjattiin Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitokselle. Sieltä minulle lähetettiin vastaus, ja valokuva pikkupojasta ja häntä puolet isommasta kuusesta. Vastaajan mukaan kuusi ohitti pojan pituuden neljässä vuodessa istutuksen jälkeen. Kuusi kuitenkin on itänyt taimitarhalla siemenestä jo 2004, ja on siis kaksi vuotta poikaa vanhempi. Vastaus...23.1.2014 13:24Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
390
Vastaukset
1
Suomessa puiden kasvu katkeaa kylmän talvijakson ajalle. Havupuiden paksuuskasvu alkaa Etelä-Suomessa tyypillisesti toukokuun loppupuolella. Nopeinta kasvu on kesä-heinäkuun vaihteessa päättyen elokuussa. Pituuskasvua tapahtuu vielä lyhyemmän aikaa, toukokuusta heinäkuun alkuun kestävän jakson.
27.3.2013 08:49Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
269
Vastaukset
1
Alan paras asiantuntemus löytynee Metsäntutkimuslaitokselta. Kysyimme kuusen kasvatuksesta metsän uudistamiseen perehtyneeltä tutkijalta. Kotioloissa siementen käsittelyssä kannattaisi ottaa huomioon seuraavat seikat:
-kuusi kaadetaan aikaisintaan lokakuun lopulla, jotta siemenet ehtivät kypsyä.
-kaadetusta kuusesta (mielellään latvuksen yläosasta) kerätään terveitä käpyjä, jotka varastoidaan ilmavasti vähän huonelämpötilaa lämpimämpiin olosuhteisiin.
-ajan myötä käpysuomujen avauduttua...15.9.2012 01:35Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
3530
Vastaukset
1
Jos haluat säilyttää kukkasi elävien kirjoissa, pistä joulukuusi heti ulos. Tai kukat pois sen lähettyviltä. Joulukuusi erittää runsaasti etyleeniä, jolle monet sisäkasvit ovat allergisia. Etyleenin tuotto lisääntyy huomattavasti, jos kasvi joutuu rasitukselle alttiiksi, kuten katkaistu joulukuusi kuivaan sisäilmaan. Etyleeniä erittävät myös monet vihannekset ja hedelmät, kuten omenat. Monet tietävät, ettei esimerkiksi omenoita ja banaaneja saisi säilyttää yhdessä, koska etyleeni nopeuttaa...22.1.2012 14:14Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1331
Vastaukset
1
Hei,
voi olla että puut saattavat säilyä hengissä, mutta kaunista ei keskeltä katkaistujen puiden muodostamasta aidasta enää tule.
Jotta kuusiaita pysyy tietyssä korkeudessa, sitä pitäisi leikata joka vuosi.
Käsittääkseni ylikasvaneen kuusiaidan suhteen ei oikein ole muuta järkevää menettelytapaa kuin uusia se kokonaan.
Kannattaa vielä tarkistaa asia jonkin puutarhapalstan asiantuntijalta. Tässä muutama vinkki:
http://www.suomela.fi/ekspertit/Puutarha
http://www.yhteishyva.fi/...27.12.2011 15:34Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
608
Vastaukset
1
Metsäteollisuuden liitosta kerrottiin, että kuusipuusta valmistetaan Suomessa erityisesti mekaanista massaa paperin raaka-aineeksi. Mekaanisen massan valmistus tapahtuu erottelemalla puun kuidut mekaanisesti hiomalla tai hiertämällä. Kuusta käytetään myös kemiallisen massan eli sellun valmistuksessa. Sellua valmistetaan erottelemalla kuidut kemiallisesti. Metsäteollisuuden liitto tilastoi vain yleisesti havupuun käytön, joten heidän tilastoistaan ei löydy aivan suoraa vastausta kysymykseesi....17.8.2011 14:18Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
615
Vastaukset
1
Suomen Metsäyhdistyksen Forest.fi-sivuston mukaan mänty on valtapuulaji 65 prosentissa Suomen metsistä. Kuusi on valtapuulaji 24 prosentissa. Kaikki metsä ei uudistu luonnonvaraisesti, vaan osa syntyy kylvön tai istutuksen tuloksena. Samalla sivustolla todetaan, että kaikista Suomen puista neljä viidesosaa on luontaisesti syntynyt.
http://www.forest.fi/smyforest/forest.nsf/allbyid/BE3C5576C911F822C2256F3100418AFD?Opendocument
http://www.forest.fi/smyforest/forest.nsf/allbyid/...14.5.2010 00:53Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
576
Vastaukset
1
Verkosta ei löytynyt suoraan sovellettavissa olevaa ohjetta kuusiaidan uusimiseen. Vaikuttaa siltä, että on parasta hakata vanhat puut pois ja istuttaa tilalle uudet taimet. Kuusella alasleikkaus ei onnistu. Sinun kannattaa kysyä tarkempia ohjeita vaikkapa siitä puutarhaliikkeestä, josta aiot hankkia uudet taimet.
http://lotta.yle.fi/rsweb2.nsf/sivut/viikon_kysymys_arkisto?opendocument...14.5.2008 14:40Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1156
Vastaukset
1
Kuusipuuta poltettaessa ilmenevä pauke, rätinä ja kipinöinti johtuu pihkasta. Pihka on hartsien ja eteeristen öljyjen seos, jota on havupuiden pihkatiehyissä ja -rakkuloissa.
Lähde: oma tieto, joka on aikoinaan saatu metsänhoitaja-isoisältä.6.9.2006 22:50Helsingin kaupunginkirjasto
Vastaukset (10)