Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Aineistotyyppi:
Katsottu
283
Vastaukset
1
Kysyimme asiaa Siipikarjaliitosta. Tässä heidän vastauksensa:
Kohdallesi on tainnut osua useampikin pakkaus, jossa on ollut vanhempien, munintakautensa loppupuolella olevien kanojen munia, ja vastaavasti ne luomumunat ovat olleet nuorempien kanojen munimia. Kanojen ikääntyessä munien koko kasvaa ja vaikka rehujen kalsiumpitoisuutta nostetaan munintakauden edetessä, kalsiumin hyväksikäyttö huononee vaikka sitä tarvittaisiin entistä...12.6.2017 16:19Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
482
Vastaukset
1
Avidiini on pieninä määrinä (0,05 %) kananmunan valkuaisessa esiintyvä glykoproteiini. Sillä on voimakas kyky sitoa biotiinia. Biotiini eli H-vitamiini on hyödyllinen rasvahappojen aineenvaihdunnassa. Biotiinin puutos on ilmeisen harvinaista. Biotiinia markkinoidaan ravintolisänä hiusten ja kynsien vahvistamiseen.
Raa'an kanamunan valkuaisen nauttimisen suurina määrinä katsotaan haittaavan biotiinin imeytymistä. Biotiini...22.4.2017 18:16Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
299
Vastaukset
1
Vastaavien testien ohjeissa kerrotaan, että testissä tulisi käyttää kovaksi keitettyjä kananmunia. Keitetty kananmuna ei rikkoudu yhtä helposti kuin raaka. Testin voi tehdä myös munankuoren palasilla:
http://kidsactivities.about.com/od/scienceandnature/a/Egg-In-Soda-A-Dental-Health-Activity.htm
http://cascience6isp.wikispaces.com/file/view/Matthew+C2013.pdf
Fluorihammastahna suojaa hampaita ja myös kananmunankuorta....16.8.2016 14:18Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1349
Vastaukset
1
Kovin ovat erilaiset systeemit naisella ja kanalla. Kana munii munan lähes päivittäin, olkoon muna hedelmöittynyt tai ei. Munasta ei voi paljain silmin erottaa onko se hedelmöittynyt. Mikäli kukko pääsee polkemaan kanaa, se hedelmöittää samalla kertaa keskimäärin seitsemän munan aihiota. Kana pyrkii munimaan nämä hedelmöitetyt munat ja sen jälkeen lopettaa munimisen ja keskittyy hautomiseen.
16.9.2015 14:33Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
307
Vastaukset
1
Kananmunaa pidetään ruoanlaitossa monikäyttöisenä ja yhteensopivaksi lähes kaikkien ruoka-aineiden kanssa. Kananmunaa käytetään tuomaan ruokiin mm. makua ja pehmeyttä. Katkarapuleipiin ja salaatteihin kananmunaa voidaan lisätä myös koristeeksi ja tuomaan väriä.
Makuaisti on hyvin yksilöllinen. Tästä seuraa, että pidämme eri ruoista ja ruoat saattavat myös maistua eri ihmisistä...20.4.2015 14:43Helsingin kaupunginkirjasto
Myös kananmunankuoria voi käyttää ravinnoksi. Tutkimustulosten mukaan kananmunankuori sisältää runsaasti kalsiumia ja myös d-vitamiinia. Kananmunankuoret kannattaa nauttia jauheeksi hienonnettuna, jolloin niiden sisältämä kalsium imeytyy paremmin ja niiden nauttiminenkin on miellyttävämpää. Pieni maustemitallinen kuorijauhetta päivässä on riittävä määr...13.4.2015 17:43Helsingin kaupunginkirjasto
Tein kotona testin. Menin jääkaapille (meillä on iso jääkaappi) ja otin sieltä viisi pakkausta luomumunia, kaikki samalta tuottajalta, kuuden munan pakkauksia. Pakkauksen päälle oli painettu ”6 kpl” ja ”350 g”. Punnitsin kaikki pakkaukset munineen. Tulokset vaihtelivat 395 gramman ja 437 gramman välillä. Yksikään pakkaus ei ollut tasan 350 g, mutta jokainen ylitti sen, vaikka otettaisiin huomioon itse pakkauksen...18.6.2014 13:51Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
266
Vastaukset
1
Ainakin painon mukaan katsottuna valkuainen on selvästi suurempi, sillä kananmunan painosta valkuaisessa on noin 60 % ja keltuaisessa 30 %.
27.5.2014 15:31Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
736
Vastaukset
1
Kysymykseen on vastattu aiemmin Kysy.fi-palvelussa täällä: http://www.kysy.fi/kysymys/kananmunien-sailytyslampotilasta
"S-ryhmästä kerrotaan, että myymälöissä kananmunat säilytetään ”huonelämpötilassa”, joka käytännössä on varmaankin hieman myymälästä, säilytyspaikasta ja vuodenajasta riippuen noin viidentoista ja kahdenkymmenen asteen välillä. Kananmunia...22.5.2014 10:38Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
816
Vastaukset
3
Kananmunan voi keittää usealla eri tavalla; kananmunat voi laittaa kylmään tai kuumaan veteen. Itse suosin kylmää vettä, sillä näin munat pysyvät useimmiten ehjinä. Keittämisen jälkeen kaadan kuuman veden pois ja laitan kananmunat muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, näin kuoret irtoavat helposti. Joissakin ohjeissa neuvotaan hieman toisin: kaada kuuma vesi pois, jätä kananmunat kuumaan...16.4.2014 09:43Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
390
Vastaukset
1
Suomessa suurin kanamuna-alan yritys on Munakunta. Hekään eivät kyenneet kertomaan ajankohtaa milloin 10 kpl:n kotelo on tullut käyttöön. Kotelokoot määräytyvät pitkälti kauppojen ja kuluttajien toiveiden mukaan. Nämä koot ovat kaupoissa todettu parhaiten myyviksi ja kiertäviksi. Erikoismunat, kuten luomumunat ja omegamunat ovat sen verran kalliimpia, että niitä ostetaan ja siten myös...27.2.2014 14:44Helsingin kaupunginkirjasto
Tapa voi olla paikallinen; suvussa tavat usein siirtyvät sukupolvelta toiselle, vaikka tavan tarkoitus olisikin jo hämärtynyt. En löytänyt kirjallisista tai muista lähteistä tietoja, jonka mukaan kananmunankuorien uunissa polttaminen vähentäisi esimerkiksi karstan syntymistä.
Sähköhellan uunin osalta mainitaan, että kalkki "tarjoaa erinomaisen suojan lialle ja auttaa sitä tarttumaan...4.1.2014 12:03Helsingin kaupunginkirjasto
S-ryhmästä kerrotaan, että myymälöissä kananmunat säilytetään ”huonelämpötilassa”, joka käytännössä on varmaankin hieman myymälästä, säilytyspaikasta ja vuodenajasta riippuen noin viidentoista ja kahdenkymmenen asteen välillä. Kananmunia kulutetaan paljon, eikä niiden säilytysaika myymälöissä ole kovin pitkä, yleensä muutamia päiviä....22.11.2013 14:19Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
15933
Vastaukset
1
Kananmunan päässä oleva ilmatila on tuoreena ja vastamunittuna tilavuudeltaan pieni. Munan vanhetessa ilmatilan koko kasvaa vähitellen. Munia luokitellaan eri laatuluokkiin ilmatilan koon mukaan. Ilmatilan koon saa selville keittämällä. Mitä korkeammalle veden pintaan kananmuna hakeutuu, sitä enenmmän siinä on ilmaa sisällä. Yleisesti ajatellaan, että pinnalla kelluvat munat ovat pilaantuneita. Kelluminen tarkoittaa...20.8.2013 12:12Helsingin kaupunginkirjasto
Paistamattomassa kakkutaikinassa kyseenalaisin raaka-aine lienee raaka kananmuna, joka voi aiheuttaa salmonellaa. Eviran mukaan kuitenkin kotimaisia kananmunia voi syödä raakana ja kakkutaikinaa voi maistella.
19.6.2013 14:37Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
1285
Vastaukset
1
Jos otat samasta paketista raa'an kananmunan ja keität toisen, raaka kananmuna säilyy kauemmin. Raaka kananmuna säilyy paremmin kuin keitetty kananmuna. Kovaksi keitetty kananmuna säilyy jääkaapissa päiviä tai jopa viikkoja syömäkelpoisena. Raa'an kananmunan säilyvyysajaksi lasketaan 28 päivää muninnasta, mutta kananmunat säilyy usein hyvänä päivämäärän jälkeenkin...24.4.2013 16:52Helsingin kaupunginkirjasto
Kananmunaan kokoon vaikuttavat monet tekijät: esimerkiksi kanalan olosuhteet (valoisuus, lämpötila), kanan ikä tai kanan saama ravinto. Ylipainoiset kanat tuottavat isompia munia ja nuorempi kana munii pienempiä munia kuin vanhempi kana. Kanalan lämpötilan alentaminen pienentää kananmunia, Kananmunan koon säätelyyn on olemassa ohjeita tuottajille.
20.4.2013 13:08Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
359
Vastaukset
1
Näemmä tällaisiakin härveleitä on myynnissä. Laitteiden tehokkuudesta emme tiedä.
Erilaisia munankuorimia:
http://www.amazon.com/Eggstractor-Easter-Egg-Peeler/dp/B000OGY97K
http://www.wdrake.com/walterdrake/displayitem.aspx?id=303532
http://www.alibaba.com/showroom/quail-egg-peeling-machine.html8.11.2012 15:13Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
324
Vastaukset
1
Luomumunissa tuotantokustannukset ovat tietysti jo lähtökohtaisesti suuremmat kuin tavallisissa munissa. Kananmunien hinta on ollut yleisemminkin nousussa ja siinä sivussa vaikuttavat luomumunienkin hinnat nousseet - kun viime vuonna luomumunien tuottajahinta oli keskimäärin 2,30 - 2,80 euroa/kilo, tänä vuonna tuottajahinta on ollut keskimäärin 2,80 - 3,10 euroa/kilo. Yksi syy luomumunien hinnan nousuun on saattanut olla se, että tämän vuoden alusta luomumunia munivien kanojen on pitänyt syödä...18.9.2012 14:30Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
461
Vastaukset
1
Kananmunat rikotaan ja keltuaiset erotetaan valkuaisista koneellisesti. Valkuainen hyydytetään muotissa keittämällä kananmunatuotteen ulkorenkaaksi. Näin muodostuneen putken sisälle pursotetaan keltuaismassaa. Tuloksena saatu pitkämuna viipaloidaan valmiiksi 40 siivuun, pakataan vakuumiin ja pakastetaan.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/38423-viipaloitu-pitkamuna-on-suurkeittion-turbotuote
http://www.scanegg.fi/scanegg.asp?viewID=36816.3.2012 11:27Helsingin kaupunginkirjasto
Sivut
Vastaukset (56)