Tarkenna hakutulosta
Aiheet:
Avainsanat:
Vastaajat:
Aineistotyyppi:
Katsottu
554
Vastaukset
1
Ruokasooda eli natriumbikarbonaattihan liukenee veteen eli muodostaa sen kanssa liuoksen. Liuos taas on eräs seoksien alalaji. Seoksissa sekoitetut ainekset eivät vaikuta toisiinsa kemiallisesti ja säilyttävät oman kemiallisen rakenteensa samanlaisena. Näin ollen ruokasooda ei siis tekisi yhtään mitään veden molekyylirakenteelle.
Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumbikarbonaatti
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_bicarbonate
http://www2.edu.fi/etalukio/kursseja/kemia1/page.php?...1.2.2011 17:53Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
752
Vastaukset
1
Seuraavien verkkosivujen mukaan virke alkaisi näin: pH-arvo / -asteikko.
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/laboratorio/ymparistoanalyysit_ph_vedesta.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=73172&lan=FI
http://www.prominent.fi/DesktopDefault.aspx/tabid-4150/272_read-4777/18.5.2008 23:38Helsingin kaupunginkirjasto
Katsottu
2178
Vastaukset
1
Sakkaroosin (C12H22O11) eli ruokosokerin liukoisuus litraan vettä 100 celsiusasteessa on noin 5 kilogrammaa. Eri lähteissä on sokerin liukoisuudesta vaihtelevaa tietoa. Löytämämme maininnat vaihtelevat 4 760:n ja 5 000 gramman välillä. Liukoisuus paranee huomattavasti lämpötilan noustessa. Vesijohdosta tai luonnosta otettu vesi on jo sinällään liuos, ja sen sisältämät mineraalit - veden happamuus ja kovuus - vaikuttavat sokerinkin liukoisuuteen. Liuotinaineen suurempi tilavuus parantaa...9.8.2006 09:31
Vastaukset (3)